Nincs még biztonságban az Újpest, akár ki is eshet az NB I-ből

A labdarúgó NB I 30. fordulójának nagy kérdése az volt, hogy követi-e a Kisvárda a már kiesett Mezőkövesdet a másodosztályba. A vasárnapi játéknap első mérkőzése volt hivatott választ adni, de nem tette meg, ugyanis a nagyot hajrázó várdaiak 1-0-ra legyőzték az így a második helyért vívott harcban lépéshátrányba került Fehérvárt, és hat pontra csökkentették a még bennmaradást jelentő tizedik helyen álló Újpest előnyét.

2024. 04. 28. 17:07
A Kisvárda remekül hajrázva győzött, a Fehérvár nem tudott gól lőni neki Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok nagy kérdés eldőlt már a magyar labdarúgás élvonalában, a Ferencváros már bajnok, a Mezőkövesd kiesett, de még megy a harc az ezüst-, illetve bronzéremért, valamint még nem tudni, hogy melyik csapat követi az NB II-be a kövesdieket. Erre a legnagyobb esélye a Kisvárdának volt, hiszen kilenc ponttal állt a még bennmaradást jelentő tizedik helytől a forduló előtt, ráadásul azt a Fehérvárt fogadta, amely még versenyben van a második helyért. Ennek a találkozónak tehát komoly tétje volt, és ennek megfelelően is alakult a képe.

Tóth Balázs hiába védett nagyszerűen. Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A Kisvárda ugyanis szemlátomást nem hajlandó beletörődni abba, hogy kieshet. Bár a vendégek kezdtek jobban, a házigazda negyedóra elteltével átvette az irányítást, és ha kétszer nem a kapufát találja el, valamint a fehérvári kapuban Tóth Balázs nem véd nagyszerűen, akkor már a szünetig több góllal vezethetett volna. Az előnyt azonban csak az 53. percben sikerült megszerezni, miután Szerafimov az ötösön visszahúzta Mesanovicot, a tizenegyest pedig Camaj értékesítette. 

A hátralévő több mint fél órában a hazai csapat már nem támadott túl vehemensen, nem akart kockáztatni, a Vidi pedig nem tudott komoly helyzetekhez jutni. A házigazdák a végén két ziccert is kihagytak, illetve Tóth Balázs védett ismét bravúrosan, így maradt az 1-0-s eredmény. Ez azt jelenti, hogy a Kisvárda három fordulóval a vége előtt hat pontra csökkentette a még bennmaradást jelentő tizedik helyen álló Újpest előnyét, azaz még maradt reménye a bennmaradásra. 

Az Újpest az utolsó három körben a Diósgyőrrel és a Kecskeméttel otthon csap össze, majd a Ferencváros ellen idegenben zárja a bajnokságot, a Kisvárda pedig a Puskás Akadémiához utazik, majd fogadja a Mezőkövesdet, végül Pakson zárja az idényt.

 

NB I, 30. forduló
Péntek
ZTE–Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0), ZTE Aréna, 2559 néző, jv.: Bognár. Gólszerző: Sajbán (71.)

Szombat
Paks–Mezőkövesd 2-1 (1-0), Paksi FC Stadion, 2034 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Szabó J. (14.), Könyves (60.), illetve Szalai J. (62.)
Diósgyőr–Kecskemét 0-0, DVTK Stadion, 5412 néző, jv.: Karakó.
Debrecen–Újpest FC 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 6592 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Ojediran (88.). Kiállítva: Tamás K. (47., Újpest)

Vasárnap
Kisvárda–Fehérvár 1-0 (0-0), Várkerti Stadion, 2350 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Camaj (11-esből 53.)
MTK–Ferencváros 17.45

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.