A Liverpool kiszállt a versenyből, de az Arsenal még szorongatja a Cityt

Ha nem is volt a legjobb meccse az idényben, a célt elérte az Arsenal, 1-0-ra nyert a Manchester United vendégeként a Premier League 37. fordulójának vasárnapi rangadóján. Ezzel az Ágyúsok ismét az élre álltak, és legalább keddig biztosan ott is maradnak.

2024. 05. 12. 19:28
Az Arsenal gólját Havertz és Trossard hozta össze
Az Arsenal gólját Havertz és Trossard hozta össze Fotó: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal, hogy a Manchester City szombaton 4-0-ra legyőzte a Fulhamet, matematikailag is eldőlt, hogy a Liverpool már nem lehet bajnok. Az Arsenal ugyanakkor még versenyben van, és vasárnap az akkor még két hátralévő meccséből a nehezebb várt a londoni csapatra, rangadó a Manchester United otthonában.

Alejandro Garnacho és társai gólképtelenek maradtak az Arsenal ellen
Alejandro Garnacho és társai gólképtelenek maradtak az Arsenal ellen Fotó: EPA/Peter Powell

Az Ágyúsok általában nem győzni járnak az Old Traffordra. Legutóbb 2020-ban, azelőtt pedig 2015-ben jött nekik össze egy-egy siker. Az Arsenal persze most jobb formában van, mint a rekordbajnok, előbbi az első, utóbbi viszont csak a nyolcadik helyen szerénykedik a Premier League-ben.

Egy gól is elég volt az Arsenalnak

Ez alapján nem jelentett meglepetést, hogy eleinte a Manchester United térfelén folyt a játék, de aztán a láthatóan kissé ideges vendégek labdaeladásait kihasználva a Vörös Ördögök egyre inkább átvették az irányítást. Ez számokban is megmutatkozott, többet birtokolták a labdát, többet lőttek a kapura, ám ezek pontatlan lövések voltak.

Az Arsenal játékosai eközben kevés helyzet is elég volt ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. André Onana kirúgása vendégjátékosnál kötött ki, a felezővonaltól indult az Arsenal gyors támadása. Kai Havertz kapta meg a labdát a tizenhatosnál, majd középre adta azt, az érkező Leandro Trossard pedig könnyen, három méterről a kapuba kotorta. 

A játék képe és így az eredmény sem változott a szünetig.

A második félidő első tíz perce eseménytelenül telt, aztán viszont kapkodhattuk a fejünket. Az 55. percben a hazaiak nehézkesen szabadítottak fel elől, majd a másik oldalon William Saliba mutatott be remek mentést Alejandro Garnachóval szemben. Néhány perccel később a United szélsője újra helyzetbe került, de a tizenhatos vonaláról képtelen volt eltalálni a kaput. Az utolsó tíz perc Onana bravúrjairól szólt, így az Arsenal nem tudta megduplázni az előnyét. 

Az 1-0-s győzelem ugyanakkor elég volt az Ágyúsoknak, hogy legalább keddig az élre ugorjanak, aznap pótolja majd a londoniak mögött egy ponttal álló Manchester City a Tottenham Hotspur ellen elmaradt meccsét. De bárhogy is alakuljon, most már biztosan az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa. 

Az Arsenal jövő vasárnap az Everton otthonába látogat, míg a Pep Guardiola vezette Manchester City hazai pályán a West Ham Uniteddel csap össze.

Premier League, 37. forduló

szombat:
Fulham–Manchester City 0-4
Bournemouth–Brentford 1-2
Everton–Sheffield United 1-0
Newcastle–Brighton 1-1
Tottenham Hotspur–Burnley 2-1
West Ham United–Luton 3-1
Wolverhampton Wanderers–Crystal Palace 1-3
Nottingham Forest–Chelsea 2-3

Vasárnap:
Manchester United–Arsenal 0-1

Hétfő:
Aston Villa–Liverpool 21.00 (tv: Spíler 1)

Az élmezőny: 1. Arsenal 86 pont/37 meccs, 2. Manchester City 85/36, 3. Liverpool 78/36, 4. Aston Villa 67/36 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.