idezojelek

Az ukránoknak csak egy utánzatra tellett

Szerencsétlenek két orosz közt vergődnek.

Tóth Tamás Antal avatarja
Tóth Tamás Antal
Cikk kép: undefined

Az ukránok két orosz elnök háborújának elszenvedői. Gondolom, most minden orosz olvasó kikéri magának, hogy mi az, hogy két orosz. Ugye itt van ez egyik, aki talán elég egyértelmű, hiszen Oroszország elnökéről van szó, Vlagyimir Putyinról, aki elrendelte Ukrajna megtámadását. 

Na, de ki a másik orosz? Nem lesz annyira nehéz, orosz nyelvű zsidó családba született 1978-ban, a Szovjetunióban. Volt zenebohóc, aki péniszakrobata-számmal „kápráztatta el” a közönséget.

Aztán volt sorozatszínész, ahol a nép szolgáját játszotta el, aztán ezt a szerepet folytatta, csak már nagyobb filmes keretek közt, egy reality show-ban. És legutóbb magát Jézust alakította, ami annyiból azért hozott változást a világban, hogy bár a megváltást nem hozta el, de legalább két év után átöltözött, és az új szerephez felvett egy új gúnyát. 

És amíg Volodimir Zelenszkij az új szerepre gyakorol húsvétkor, közben az ukránok a fronton halnak meg ennek a gyenge képességű ripacsnak az utasítására. Mert kétségünk se legyen, hogy Putyin gyilkos katonái elé ez a másik gyilkos küldi a vágóhídra erőszakkal az ukrán fiakat. 

Volt többször is lehetősége békét kötni, megállni, megállapodni. Nem tette, helyett ukrán fiak százezreit gyilkoltatta. Az ukránoknak elnökből és „megváltóból” is csak egy szar utánzat jutott. Vannak rendes, becsületes ukránok is, nem csak olyanok, akiket a kanadai parlamentben felállva tapsoltak meg, mert náciként más nemzetiségű, orosz embereket ölt meg. Szóval egy ukrán nácit éltetett a nyugati fele. És erre érdemes magunkat emlékeztetni, hogy ezt is az ukrán elnök szerepét eljátszó gyenge ripacsnak köszönhetjük.

Az ukránok, a rendes ukránok, az ott élő magyar, orosz és egyéb kisebbségek, sokkal jobbat érdemelnek egy rossz gagyi másolatnál, jár nekik egy igazi elnök, nem csak egy színész, aki eljátssza az elnököt. De az egyszer biztos, hogy a világ nem egy ilyen rossz ripacsban reménykedik, amikor a Megváltó újbóli eljövetelére vár.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.