idezojelek

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Majka és Lotfi Begi is a béke mellett kampányolt.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A szomszédunkban véres háború zajlik Oroszország és Ukrajna között, Európa befolyásos vezetői láthatóan nem a magyar kormány által hangoztatott béke pártján állnak. Nagyon súlyos a helyzet. Orbán Viktor konzekvensen és határozottan kiállt az azonnali tűzszünet és a béke mellett. Azonban a magyarországi baloldal a háború pártján áll, és ez veszélyes.

Márki-Zay Péter még a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjeként kijelentette: – Hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk, illetve hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonai támogatást is nyújtana az ukránoknak.

A baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc egyenesen „pocsék embernek”, „sz…r alaknak” nevezte azokat a magyarokat, akik nem hajlandók meghalni Ukrajnáért, a békét sürgető Orbán Viktort pedig gyávának. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely pedig korábban egyenesen arról beszélt az ATV-ben, hogy Magyarország háborúban áll Oroszországgal. Amikor a műsorvezető figyelmeztette, hogy szerencsére ez nincs így, a főpolgármester megismételte: – Hát én azt gondolom, hogy de!

Tombol az orosz– ukrán háború. A hétvégén pedig súlyos konfliktus alakult ki a Közel-Keleten, Irán dróntámadást indított Izrael ellen. A magyar miniszterelnök és a kormány azonnal reagált. Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot, majd az ülés után a következőket mondta videójában: – A mai napon összehívtam a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessünk a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. Kedden pedig Brüsszelbe utazok, ahol az európai vezetőkkel áttekintjük a kialakult háborús helyzetet. Mindent meg kell tennünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát.

Ezért volt nagyon fontos, hogy a politikán túlról is jelentős támogatás érkezett a kormány békepárti, háborúellenes politikájának. Majka, a népszerű rapper, műsorvezető és Lotfi Begi zenész, DJ egyaránt felkavaró és megindító posztban ítélte el a háborút és tett hitet a béke mellett.

Nagyon aggasztó és végtelenül elkeserítő, hogy a magyarországi baloldal mindezek után is a háború pártján áll, és semmibe veszi a magyar emberek biztonságát.

 

Borítókép: Majka énekel a Majka & Curtis zenekar koncertjén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján Sukorón 2021. augusztus 14-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.