idezojelek

Ujhelyi István meglepő húzása zavart okozhat a baloldalon

Az önfényezés lenne a megoldás?

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
2024. 03. 25. 5:50

Mint azt korábban megírtuk, Ujhelyi István, az MSZP-t elhagyó, ma már független EP-képviselő mindenképpen szeretne valahogy talpon maradni a politikai életben. Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Facebook-oldalán arra buzdította a híveit, hogy iratkozzanak fel, és akkor nyerhetnek egy remekbeszabott Minden rendszer megbukik egyszer feliratú ruhadarabot. Most ennél is tovább merészkedett, zavart akart okozni a baloldalon. Az Indexen publikált egy írást, amelyben bírálta az ellenzéket, majd heves önfényezésbe tört ki. A következőket írta a cikkében:

„[…] Két évvel ezelőtt ilyenkor, a választási sokkból felocsúdva sajátos vállalkozásba fogtam: két kempingszékkel kiültem a Széll Kálmán tér közepére és beszélgetni vártam bárkit, akinek közvetlenül a sokadik kétharmadot eredményező választás után gondolata, kritikája, indulata volt felém/felénk a közös hazánk sorsát illetően. Határozottan állítottam és állítom ma is, hogy nem mindig értjük az ország másik felét, és ha nem is akarjuk megérteni, akkor választást idővel lehet ugyan majd nyerni, de boldog és sikeres országot aligha. […] Azon a kedd délutánon jutott mindenből a Széll Kálmán téren: volt elkeseredett panasz, megfontolt javaslat és kiszakadó düh. Kaptam és álltam mindegyiket. Szerénytelenség, de kevés politikus volt és van a mai mezőnyben, aki ezt bevállalta volna egy súlyosan elbukott választás reggelén. Én kötelességemnek éreztem. […]”

Abban egyet kell értenünk Ujhelyi elvtárssal, hogy bizony az ellenzék nem érti a magyar embereket, azonban a mostani önfényezés nem valószínű, hogy a legjobb ötlet tőle. Sokkal inkább azon kellene elgondolkodni, hogy a mostani cikkében is  előszeretettel használt, folytonos NER-maffiázás totális zsákutca. Túl azon, hogy nettó hülyeség, már a baloldali szavazók is csak nevetnek rajta. Talán itt kellene kezdeni. De nem ártana meghallgatni a magyar emberek véleményét is.

Borítókép: Ujhelyi István (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.