Mit nézzen ma a tévében?

Jelen összeállításunkban azokra gondoltunk, akik nem terveznek kimozdulni hosszú hétvégén, hanem otthon töltenék az ünnepeket. Legyen szó filmalkotásról vagy koncertről, mindenki megtalálhatja a kedvére valót nagyszombaton is.

2024. 03. 30. 5:00
Telemann: Brockes-passió
Telemann: Brockes-passió a televízióban is Fotó: Müpa Forrás: Müpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ők tudják, mi a szerelem

Többek közt Tolnay Klári, Haumann Péter és Sinkovits Imre szereplésével érkezik az M5 csatornára 14 óra 5 perctől az Ők tudják, mi a szerelem Berlioz és ifjúkorú szerelmének találkozásáról. 

MüpArt Classic koncertek / Telemann: Brockes passió

A Müpa-élmény a televíziókészüléken keresztül is lenyűgöző, nagyszombaton az M5-ön 22 óra 55 perctől pedig nézőket a is várja egy előadás. 

„Jézus szenvedéstörténetét a barokk korban számos költő és zeneszerző dolgozta fel. Barthold Heinrich Brockes hamburgi városi tanácsos és költő a bibliai történetet drámai jelenetekben, párbeszédekben fogalmazta meg. Ez a szövegkönyv korának több alkotóját is megihlette, így passiót komponált Brockes szövegére többek között Georg Friedrich Händel, Johann Mattheson, Heinrich Stölzel és Georg Philipp Telemann. Telemann műve érzelmi kifejezésben és drámai megjelenítésben rendkívül gazdag, nagy hatású alkotás, mely nemcsak saját korában, de a mai ember számára is megrendítő élmény. Az előadást a magyar régizenei játék avatott mestere, Vashegyi György vezényli együttesei: az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus, valamint nemzetközi rangú szólisták élén” – olvasható a Port.hu leírásában.

 

Hazajáró lélek

A régi magyar filmek kedvelőinek a Duna Televízióra érdemes kapcsolniuk 11.25-től, ugyanis érkezik a Hazajáró lélek című film a legendás Karády Katalin és Páger Antal szereplésével. 

Hazajáró lélek című magyar film
Hazajáró lélek című magyar film. Forrás: Port.hu 

Jézus Krisztus ereklyéi

Délután az M5 csatornán az érdeklődők Jézus Krisztus ereklyéinek világába nyerhetnek betekintést – szó lesz a keresztről, a szögekről, a töviskoszorúról, köpenyről és halotti lepelről, melyek szentté váltak és adták-vették őket az elmúlt évezredekben. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.