Elmondta az ügyvéd, hogy milyen büntetés várhat a Bőnyben késelő általános iskolásra

Kemény évek várnak a késelő diákra.

Forrás: Magyar Nemzet2024. 04. 29. 18:20
Késelés Bőnyön a Szent István Király Általános iskolában
Késelés Bőnyön a Szent István Király Általános iskolában Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hatodikos fiatal lány a bőnyi Szent István Általános Iskolában megszúrta a tanulótársát, aki súlyosan megsérült. A megkéselt fiatal már túl van a műtéten, bővebben a reggeli iskolai késelésről ide kattintva olvashat. 

Korábban a rendőrség arról tájékoztatott, hogy az ügyben büntetőeljárást indítottak, sőt, azóta sajtótájékoztatót is tartottak, amelyen azt közölték, hogy az elkövetőt gyanúsítottként vonják felelősségre, a kora ellenére is. A Magyar Nemzet utánajárt annak, hogy milyen következményekre számíthat a lány, aki otthonról kést csempészett be az iskolába, hogy bosszút álljon a társain. 

Balsai István ügyvéd úgy fogalmazott, abból, hogy az elkövető halállistát írt, arra lehet következtetni, hogy az ügy emberölés kísérletének minősül büntetőjogi szempontból. Hozzáfűzte, ha 18 év alatti az elkövető, akkor fiatalkorúnak minősül. Ha 12 és 16 év közötti, a büntetési tétel ilyen esetben – ha ez valóban előre kitervelt eset volt –

 legfeljebb tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Ha az elkövető 16–18 év közötti, akkor 15 év a legmagasabb kiszabható szabadságvesztés – fűzte hozzá Balsai. Azóta már pontosan lehet tudni, hogy az elkövető tizenkét éves, hiszen hétfő délután a rendőrség ezt közölte. 

A hírek alapján a lista készítése és az, hogy a kést otthonról vitte magával, arra utal, hogy előre kitervelt volt, az emberölés kísérletére pedig az utal, hogy késsel követte el a cselekményt és az is, hogy szívtájékon szúrta meg az áldozatot

– részletezte az ügyvéd. Hozzáfűzte, egy fiatalkorúnak is fel kell fognia, hogy ha egy késsel szívtájékon szúr valakit, akkor az bele is halhat a sérülésbe. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.