Márki-Zay Péter tovább szenved, ismét Jézushoz hasonlította magát

„Elkeserítően kevesen szavaznak ránk.”

2024. 04. 29. 14:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Van, aki aláírással, van, aki adománnyal segít” – írta elégedetten Márki-Zay Péter, aki közösségi oldalán számolt be arról, hogy valaki kétezer forintot küldött elsőbbségi levélben a Mindenki Magyarországa Néppártnak. „A bibliai szegény asszony két fillérje példájára könnyen lehet, hogy ettől a támogatónktól a 2000 forint többet jelentett, mint mástól százezer” – fogalmazott teátrálisan a pártelnök. 

Az anyagi támogatás ellenére azért Márki-Zay nem lehet felhőtlenül boldog, pártja ugyanis még mindig messze van attól, hogy összegyűjtse az EP-választáson való induláshoz szükséges húszezer ajánlást.

Ezt bizonyítja maga a pártelnök is, aki azt kéri, „aki csak teheti, írjon alá a Mindenki Magyarországa Néppárt pultjainál, vigyen el egy ívet, vagy aki csak teheti, jelentkezzen aktivistának, pultozásra”.

A párt aktivistái is egyre kétségbeesettebbek, többen úgy látják, képtelenség vasárnapig összegyűjteni a kellő mennyiségű aláírást. A közösségi oldalakon egyesek szerint Magyar Péter színre lépésével elúsztak az esélyek, a Tisza párt „szabályosan trancsírozza” Márki-Zay mozgalmát. Van, aki úgy látja, „jelen állás szerint legnagyobb valószínűséggel nem küldhetünk képviselőt Brüsszelbe, elkeserítően kevesen szavaznak csak ránk”. 

A kétségbeesést tükrözi az is, hogy az aktivistáknak többen azt tanácsolják, „egy sima mappával sürgősen menjenek ki ellenzéki vagy civilek által szervezett polgármester-jelölti aláírásgyűjtő eseményekre is, mert ott nagyobb és barátságosabb a tömeg”.

Korábban Márki-Zay Péter körlevélben kérte a tagságot, hogy legalább napi egy-két óra gyűjtéssel járuljanak hozzá a párt indulásához a választásokon. 

„Azok, akik valamilyen oknál fogva mégsem tudnak részt venni a szervezett gyűjtésben, kérjük, vegyétek fel a kapcsolatot a megyei koordinátorokkal és kérjetek tőlük íveket és legalább saját környezetetekben (család, barátok, szomszédok) gyűjtsétek össze az aláírásokat” – fogalmaz Márki-Zay, aki arra kér minden tagot és aktivistát, hogy legalább 25 aláírással segítsenek.

A Választás.hu nyilvántartása szerint eddig egyébként csak a Fidesz–KDNP és a Mi Hazánk listáját jelentették be, ezek a pártok össze is gyűjtötték a szükséges 20 ezer aláírást.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Rosta Tibor) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.