Akcióban a Kutyapárt, folytatódik a ferencvárosi ízléstelen turulszobor körüli politikai cirkusz

– Akinek nem tetszett a provokatív köztéri installáció, az nem érti a művészetet – vélekedett Döme Zsuzsanna „Suzi”.

Forrás: MKKP Facebook-oldala2024. 04. 29. 16:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A művészettel láthatóan hadilábon álló focidrukker-különítmény ezúttal a Public Art pályázat keretében kiállított Turul-G-szobornak ment neki a Ferenc téren – olvasható a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldalán. A viccpárt idézte egyik társelnökét, Döme Zsuzsanna „Suzi”, ferencvárosi alpolgármestert, aki szerint turult rongálni Ferencvárosban különösen ronda dolog. 

A drogliberalizációt támogató politikus saját példája alapján arra szólította fel híveit, hogy mivel a talpazat áll, hozzák ki a saját szobraikat vagy üzeneteiteket. Ő kirakott már néhány szöveget, amit kapott 

– közölte.

ferencvárosi Turul-G szobor
Ennek a szobornak már hűlt helye, kérdés, hogy Baranyiék még mivel terveznek provokálni. Fotó: Mirkó István

Mint arról a Magyar Nemzet korábban hírt adott, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester beszámolója szerint egy hatfős társaság mára virradó éjjel ledöntötte a Public Art pályázat díjnyertes szobrát, a Turul-G-t a Ferenc téren. A polgármester egyből kijelentette, hogy nácik voltak az elkövetők. Ismert: pénteken kihelyeztek Ferencvárosban a kerület polgármesterének támogatásával egy szobrot, amelynek már a terve is nagy felháborodást váltott ki

Nem ez az első alkalom azonban, hogy köztéren politizál a kerület vezetése: a balliberális polgármester első ilyen megvalósult terve 2021-ben a Ferenc téren elhelyezett BLM-szobor volt, ami nagy port vert fel még a liberálisok között is. Idén nyáron egy padot festettek szivárványosra Ferencvárosban. Az interneten hamar elhíresült padot ezek után többször átfestették, színváltásai a mai napig tartanak. Talán nem véletlen Baranyi mostani provokációja: eddig csupán két polgármesterjelöltnek sikerült Ferencvárosban annyi támogatói aláírást összegyűjteni és leadni, hogy hivatalosan indulhasson a június 9-i önkormányzati választáson, de a regnáló kerületvezető nincs köztük.

 

Borítókép: Baranyi Krisztina szerint csakis nácik dönthették le a provokatív szobrot (Fotó: MKKP Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.