A PSG edzője váratlan lépésre szánta el magát a BL-ből való kiesés után

A Paris Saint-Germain idén sem kaparintja meg azt, amiről évek óta álmodoznak a francia fővárosban. Luis Enrique csapata kedden hazai pályán 1-0-ra kikapott a Borussia Dortmundtól, és az elődöntőben kiesett a Bajnokok Ligájából. A nagyfülű trófea idén sem kerül be a vitrinbe, a spanyol szakember mindenesetre elégedett a játékosai produkciójával.

2024. 05. 08. 5:42
Luis Enrique szerint a visszavágón győzelmet érdemelt volna a PSG
Luis Enrique szerint a visszavágón győzelmet érdemelt volna a PSG Fotó: AFP/MIGUEL MEDINA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germainnek az elődöntő első mérkőzése után a visszavágón is meggyűlt a baja a gólszerzéssel. A háló helyett mindig csak a kapufáig jutott el a labda – igaz, odáig négyszer is a keddi meccsen, a teljes párharcot tekintve pedig hatszor haltak el Mbappéék lövései a kapufán. Ezek a pontatlanságok sokba kerültek a PSG-nek, mert a Borussia Dortmund a franciákkal szemben a Bajnokok Ligája elődöntőjének mindkét felvonásán betalált egyszer-egyszer, így a németek készülhetnek a londoni döntőre.

Luis Enrique jól tudta, a PSG játékosainak most vigaszra van szükségük
Luis Enrique jól tudta, a PSG játékosainak most vigaszra van szükségük. Fotó: AFP

 

Ha már a PSG kiesett, Enrique a Dortmundnak szurkol 

Luis Enrique természetesen csalódottan vette tudomásul, hogy csapata lemarad a fináléról, de tanítványai teljesítményére egy rossz szava sem volt.

– Nagyon elégedett vagyok azzal, amit az első félidőben, de valójában azzal is, amit az egész párharc során láttam tőlük. Azt csinálták, amit kértem tőlük, mindent beleadtak. Nagyon tetszett a hozzáállásuk. Persze van még min javítanunk, ez lesz a rögeszménk a következő idényben. Csak amiatt panaszkodhatok, hogy nem voltunk szerencsések – foglalta össze a spanyol szakember. 

– Nagyon szomorúak vagyunk. Nem voltunk rosszabbak a Dortmundnál a két meccs során. Úgy érzem, hogy megérdemeltük volna, hogy megnyerjük a mai meccset. Harmincegy kapura lövésünk volt, négyszer találtuk el a kapufát, a két meccset tekintve pedig hatszor, mégsem szereztünk gólt. A futball néha nagyon igazságtalan. De gratulálok a Dortmundnak, amely egy nagyszerű csapat. Remélem, hogy megnyerik a Bajnokok Ligáját!

A PSG vezetőedzője hozzátette, a kiesés hatására egy szokásán is változtatott. – Sosem beszélek a játékosokkal a meccs után, de most kivételt tettem, mindenkivel külön leültem. Fontos, hogy megtanulják, hogyan kell nyerni, ahogyan azt is, miként kell elfogadni a vereséget. Példaként szolgálhatunk a gyerekeknek – magyarázta a Barcelonával BL-győztes tréner.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.