Lisztes nem beszélt mellé, Sztankovics a válogatottat is szóba hozta

Lisztes Krisztián az MTK ellen öt hónap szünet után volt ismét a Ferencváros kezdőcsapatának tagja, s rögtön főszerepet játszott. A tizennyolc éves futballista gólpasszt adott, majd győztes gólt szerzett, igaz, utóbbiról Lisztes elismerte, hogy nem lövésnek, hanem beadásnak szánta. Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője reméli, hogy Lisztes a jövőben a magyar válogatott sztárja lesz.

2024. 04. 29. 10:15
Budapest, 2024. április 28.
Lisztes Krisztián, a Ferencváros (b) és Kocsis Gergõ, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott MTK Budapest - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. április 28-án. A Ferencváros 2-1-re gyõzött. Demjén Patrik
Dejan Sztankovics
Lisztes Krisztián remekelt az MTK ellen: gól, gólpassz a mérlege. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dejan Sztankovics megtehette, hogy a bajnoki cím bebiztosítása után felforgatta a Ferencváros kezdőcsapatát az MTK elleni rangadóra. Lisztes Krisztián is a lépés kedvezményezettjei közé tartozott, aki tavasszal sérülés miatt keveset játszott, a kezdőcsapatban pedig 2024-ben eddig egyáltalán nem kapott lehetőséget. Sztankovics a tizennyolc éves magyar futballista esetében biztosan nem bánta meg a döntését, Lisztes Krisztián góllal és gólpasszal járult hozzá a 2-1-es győzelemhez.

Budapest, 2024. április 28.
Dejan Stankovics, a Ferencváros szerb vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott MTK Budapest - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. április 28-án. Lisztes Krisztián
Dejan Sztankovics sajnálja, hogy nem dolgozhat már sokáig Lisztes Krisztiánnal (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A Ferencváros az idény végén elveszíti tehetségét, aki nyártól már az Eintracht Frankfurt játékosa lesz. Sztankovics az M4 Sportnak elárulta, sajnálja, hogy nem tudott többet együtt dolgozni Lisztessel.

– Nagyon kedvelem a játékát, elképesztően tehetséges. Dolgoznia kell minden nap, hogy még jobb legyen, hogy száz százalékban elkötelezett legyen a teste karbantartása iránt. Remélem, hogy a jövőben a magyar válogatott nagy sztárja lesz – fogalmazott a szerb szakember.

Lisztes Krisztián őszinte vallomásai

Lisztes a tavaszi idényét meghatározó sérülése után fizikailag még mindig nincs csúcsformában. Ezért cserélte le a mérkőzés hősét Sztankovics a 71 percben.

– Nagyon sokat számít ez a lehetőség, már kellettek a percek. A végén már kapkodtam a levegőt – ismerte el Lisztes, aki a gólja kapcsán is őszinte volt:

Improvizáció volt, mert amikor futottam volna be középre, Katona Bálint mondta, hogy jöjjek vissza. Igazából beadásnak szántam, csak jól jött ki a lépés.

NB I, 30. forduló

Péntek
ZTE–Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0), ZTE Aréna, 2559 néző, jv.: Bognár. Gólszerző: Sajbán (71.)

Szombat
Paks–Mezőkövesd 2-1 (1-0), Paksi FC Stadion, 2034 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Szabó J. (14.), Könyves (60.), illetve Szalai J. (62.)
Diósgyőr–Kecskemét 0-0, DVTK Stadion, 5412 néző, jv.: Karakó.
Debrecen–Újpest FC 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 6592 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Ojediran (88.). Kiállítva: Tamás K. (47., Újpest)

Vasárnap
Kisvárda–Fehérvár 1-0 (0-0), Várkerti Stadion, 2350 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Camaj (53., 11-es)
MTK–Ferencváros 1-2 (1-2), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4638 néző, jv.: Csonka. Gólszerzők: Németh K. (31.), illetve Kodro (27.), Lisztes (45+3.)

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.