Visszatámadtak a Honvéd könnygázzal lefújt szurkolói a biztonságiakra Kazincbarcikán + videó

Az NB II-be beleszürkült Honvéd a másodosztály 30. fordulójában ezúttal Kazincbarcikán szenvedett vereséget (1-0), de a mérkőzés nem emiatt került az érdeklődés középpontjába, hanem mert a kispesti drukkerek és a helyi biztonsági erők egyelőre tisztázatlan okból összetűzésbe keveredtek. A biztonságiak előbb könnygázt használva behatoltak a Honvéd-táborba, amelynek tagjai aztán visszavágtak.

2024. 04. 28. 21:27
Kazincbarcika – Budapest Honvéd
A pillanat, amikor megfutamodnak a sárga mezes biztonságiak Forrás: Boon.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pinte Patrik – a Ferencvárosból jól ismer egykori szlovák válogatott Pinte Attila fia – az 52. percben a Kazincbarcikának szerzett vezetést, majd a találkozó a 76. percben félbeszakadt. Az eset előzménye még tisztázatlan. Annyi biztos, hogy a helyi biztonságiak gázspray-t használva benyomultak a vendégtáborba, ökölcsatába keveredtek a szurkolókkal, majd távoztak. A honvédosok ezután rendezték soraikat, és megfutamították a rendezőket – számolt be a történtekről a Boon.hu.

Kazincbaracika, Honvéd, labdarúgó NB II, balhé
A Honvéd-tábor ellentámadásba megy át. Forrás: YouTube/@budapesthonvedfc

Szigetvári Márk, a találkozó játékvezetője az incidens miatt az öltözőbe vezényelte a játékosokat, de miután lecsillapodtak a kedélyek, elrendelte a találkozó folytatását. A Honvéd-szurkolók ezután – mintha mi sem történt volna – buzdították a csapatukat. Mindhiába, az eredmény nem változott, a Kazincbarcika győzött 1-0-ra.

A mérkőzésnek amúgy nem volt komoly tétje, mindkét csapat a labdarúgó NB II középmezőnyében tanyázik, a Kazincbarcika a 30. forduló után a nyolcadik, a Honvéd a kilencedik.

Fura, hogy a mérkőzést követő értékelésben sem Csábi József, a házigazda Kazincbarcika, sem Csertői Aurél, a vendég Honvéd trénere nem tért ki az esetre. Csertői Aurél keserűen csak annyit ismert el, hogy a Kazincbarcika fizikálisan a Honvéd fölé nőtt.

Később a Kazincbarcika a klub Facebook-oldalán a következőket tette hozzá az incidenshez, miként az Origo kiszúrta:

„Előtte megvertek egy biztonsági őrt, majd még egyet, és utána következett a könnygáz. A történeti hűség kedvéért. De vannak erre illetékesek, akik a felvételek és a helyszínen látottak alapján meghozzák a megfelelő döntést az ügyben. A videó felvételek ezeket nem tartalmazzák. Ami történt, az végtelenül szomorú, nem sportpályára való, de ebben több félnek is felelőssége van, s reméljük, hogy ezeket tényszerűen feltárja a vizsgálat. Ez a legfontosabb!

 

Botlott a Vasas és a Szeged is

A feljutásért versenyben lévő csapatok közül a Győr vendégként 5-0-ra kiütötte a sereghajtó Mosonmagyaróvárt, a Vasas és a Szeged egyaránt hazai pályán csupán döntetlen játszott. A listavezető Nyíregyháza hétfőn az Ajka vendége lesz.

NB II, 30. forduló:
Gyirmót–Kozármisleny 3-5 (3-1)
BVSC–Csákvár 1-0 (0-0)
Szeged–Soroksár 0-0
Mosonmagyaróvár–Győr 0-5 (0-4)
PMFC–Haladás 1-1 (1-1)
Kazincbarcika–Honvéd 1-0 (0-0)
Vasas–Tiszakécske 1-1 (1-0)
Budafok–Siófok 1-0 (1-0)
hétfőn játsszák:
Ajka–Nyíregyháza 20.00

Az élcsoport: 1. Nyíregyháza 67 pont/29 mérkőzés, 2. Vasas 58/30, 3. Győr 57/30, 4. Szeged 55/30.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.