Gulácsi ezért reméli, hogy riválisunk jól szerepel majd az Eb-n

Ő a nagybetűs kapus – írja a Bild Gulácsi Péterről. Hosszú sérülése után a magyar futballista nem csak újra első számú kapus lett Lipcsében, csapatával sorra nyeri a mérkőzéseket. A hálóőr a WELT TV Bild Sport című műsorában beszélt a játékosok közötti rivalizálásról és a közelgő Európa-bajnokságról is.

2024. 04. 16. 10:39
Gulácsi Péter bízik benne, hogy a magyar és a német válogatott jut tovább a csoportból
Gulácsi Péter bízik benne, hogy a magyar és a német válogatott jut tovább a csoportból Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a kispadon ülve türelmesen kivárta, hogy 2022-ben elszenvedett keresztszalag-szakadása és hosszú felépülése után újra játéklehetőséget kapjon az RB Leipzignél. Janis Blaswich sokáig remekül teljesített a magyar kapus helyetteseként, így közel tizenhat hónap telt el Gulácsi két Bundesliga-fellépése között. Február elején játszott először újra a német élvonalban, azóta kirobbanthatatlan a kapuból, a korábban botladozó csapat pedig verhetetlen lett, hét győzelem mellett két döntetlent ért el Gulácsival, nélküle viszont egyet elveszített a Bayern Münchennel szemben.

Gulácsi továbbra is a német válogatott szövetségi kapitányaként látná szívesen Nagelsmannt
Gulácsi továbbra is a német válogatott szövetségi kapitányaként látná szívesen Nagelsmannt (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Az eredmények és a hálóőr jó teljesítménye miatt egyelőre biztosnak tűnik a helye, a nyáron azonban új futballistát igazol a Lipcse Maarten Vandevoordt személyében, így még nagyobb lesz a verseny a kapusok között. Gulácsi viszont nem fél a kihívástól, sőt, abban reménykedik, hogy a 2025 nyarán lejáró szerződése után is a csapatnál maradhat, írja a Bildre hivatkozva a Metropol.

– Hozzászoktam már ehhez, a csapataimnál mindig nagy volt a konkurencia a kapusposzton. De szeretem az ilyesfajta versengést. Ha az idény további része is úgy alakul, mint az elmúlt hetek, akkor jó helyzetben leszek – mondta bizakodva. – Mint arról már többször is beszéltem, nagyon boldogok vagyunk itt a családommal. Különösen sokat jelentett az a támogatás, amit a klubtól kaptam a hosszú kihagyásom alatt.

Gulácsi örülne, ha Nagelsmann maradna a helyén

Az interjú során szóba került a nyári Európa-bajnokság is. Ezúttal nem a kapusok közötti rivalizálás volt a téma, pedig a selejtezők alatt védő Dibusz Dénessel a keretben nem egyértelmű, hogy Gulácsival vagy a Ferencváros játékosával kezdődik-e majd a magyar válogatott névsora. A Bildnél inkább arra voltak kíváncsiak, Gulácsinak milyen lesz vetélytársként szembenézni egykori edzőjével, Julian Nagelsmann-nal, aki válogatottunk egyik csoportellenfelének, a német csapatnak a szövetségi kapitánya. 

– Jó lenne, ha ez a két válogatott jutna tovább (még Skócia és Svájc szerepel az A csoportban – a szerk.). Szerintem remek munkát végez a német válogatottal, remélem, hogy folytatja. Persze csak akkor, ha ő is ezt szeretné – tette hozzá a magyar kapus.

A Bild megjegyezte, Gulácsi valószínűleg azért is szeretné, ha Nagelsmann a torna után is kitartana a német válogatott mellett, mert egyébként a Bayern Münchennél köthetne ki, azaz az RB Leipzig riválisánál.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.