Fucsovics Márton tornagyőzelme Madridban még értékesebbé vált

Fucsovics Márton a bukaresti ATP-tornán aratott győzelme után Madridba nem utazott el, a magyar játékos nélkül zajlik az év második mesterversenye. Fucsovics bukaresti áldozatai közül viszont ketten is felhívták magukra a figyelmet a spanyol fővárosban: Mariano Navone a meccsért adogathatott a top 10-ből nemrég kiszorult Holger Rune ellen, Tallon Griekspoor le is győzte a dán teniszezőt.

2024. 04. 29. 11:07
Fucsovics Márton a bukaresti trófeával
Fucsovics Márton a bukaresti trófeával Forrás: Tennis TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

áprilisban karrierje második ATP-tornagyőzelmét aratta. Akik pedig esetleg alábecsülték a bukaresti ATP 250-es versenyen adott sikert, azoknak Fucsovics Márton romániai áldozatai válaszoltak a madridi salakpályás mesterversenyen. Mariano Navone és Tallon Griekspoor jó formájának a dán Holger Rune lett az áldozata.

Tallon Griekspoor Holger Rune Fucsovics Márton Madrid tenisz
Tallon Griekspoor Madridban Holger Rune ellen nyert, Fucsovics Mártontól viszont eddig mindig kikapott (Fotó: ATP Tour)

Fucsovics mind Navone, mind Griekspoor ellen két játszmában nyert a bukaresti tornán, az argentin és a holland teniszezőnek a top 10-ből nemrég kicsúszott, jelenleg a világranglista 12. helyén jegyzett Holger Rune ellen Madridban sokkal több sikerélményben volt része.

Navone a második szettben 6:5-nél a meccsért adogatott, de neki még nem jött össze a Rune elleni bravúrgyőzelem. Vasárnap viszont a holland Griekspoor már kiejtette a dán teniszezőt.

Bejutott a nyolcaddöntőbe Francisco Cerúndolo is, aki a második fordulóban Marozsán Fábián ellen nyert Madridban.

 

Rubljov majdnem lemásolta Fucsovics bravúrját

Fucsovics a bukaresti menetelés elején, a monacói Vacherot ellen ritkán látható bravúrt hajtott végre, 0-6-os hátrányból fordított meg egy tie breaket. Vasárnap Madridban Andrej Rubljov sem kezdte jól az Alejandro Davidovich Fokina elleni rövidítést, az orosz azonban 0-5 után már szerzett egy pontot, s végül 12-10-es tie brekkel került szettelőnybe.

Fucsovics Márton nem indult a madridi versenyen, ezen a héten viszont Cagliariban ütőt ragad. Fucsovics a hatodik kiemeltje a challenger-tornának, amelynek a második fordulójában akár magyar rangadót is vívhat Piros Zsombor ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.