Bosszúszomjasan várja a visszavágót a Real Madrid Manchesterben

Bár a Bajnokok Ligája negyeddöntőiben már nincsenek érdektelen meccsek, gyengébb csapatok, ebből a körből kiemelkedik a címvédő Manchester City és a sorozat csúcstartójának, a Real Madridnak a párharca, de kiemelt figyelmet élvez a Bayern München és az Arsenal vetekedése is, a visszavágók mindkét esetben döntetlenről indulnak.

2024. 04. 17. 5:05
Óriási küzdelem várható a csapatok, de Haaland és Rüdiger között is Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aligha túlzás csúcsrangadót emlegetni. Ma a Bajnokok Ligájában a legutóbbi két kiírás győztesei csapnak össze, ráadásul sorozatban ez a harmadik szezon, amelyben a Manchester City és a Real Madrid találkozik egymással a kieséses szakaszban. Egy éve az elődöntőben csapott össze a két csapat, a spanyol fővárosban lejátszott 1-1-es döntetlen után Josep Guardiola együttes hazai környezetben 4-0-ra kiütötte riválisát, megalapozva ezzel története első BL-sikerének és a triplázásának is. Az idei párharc első felvonásán nagyszerű meccset játszottak egymással a felek, fordulatos találkozón gyönyörű gólok születtek, és 3-3-as döntetlennel zárult az ütközet a Santiago Bernabeu Stadionban. 

Carlo Ancelotti és a Real Madrid játékosai bizakodva készülnek a nagy meccsre Fotó: uefa.com

– A döntetlen olyan érzés, mint tavaly, olyan érzés, mint egy vereség – mondta Federico Valverde, a madridiak játékosa, majd hozzátette: – A bosszúvágytól hajtva, sikerre éhesen kell Manchesterbe mennünk, hogy bejussunk az elődöntőbe.

A Real Madrid minősége

Carlo Ancelotti vezetőedző a döntetlen ellenére elégedett volt a csapata játékával az első találkozón, és szerinte ha azt a teljesítményt sikerül megismételni, a Real Madrid idegenben is sikeres lehet. 

– Az egy héttel ezelőtt történteket szem előtt tartva kell értékelnünk, és hinnünk kell abban, amit ma teszünk. A legutóbbi meccs szoros volt, most bármi megtörténhet. Hiszünk abban, hogy megvan a szükséges minőségünk ahhoz, hogy gondokat okozzunk. Az egyetlen dolog, ami miatt nem tudok majd aludni, az az, ha ma este túl sokat eszem.

Josep Guardiolától, az angolok edzőjétől sem meglepő a derűlátó nyilatkozat:

– Meg kell nyernünk a mérkőzést, és ehhez kellenek a szurkolóink is. Szükségünk van mindannyiukra, az energiájukra, hogy megpróbáljuk legyőzni a Bajnokok Ligája királyait. Természetesen a győzelemért lépünk pályára, ugyanakkor abban biztos vagyok, hogy a Real Madrid szerez legalább egy gólt. 

Ezt az UEFA honlapjának mondta, után a sajtótájékoztatón bővebben is beszélt a Real Madridról és a saját csapatáról, ezt ide kattintva olvashatja el

Josep Guardiola szerint a Real Madrid biztosan szerez gólt  Fotó: mancity.com

A visszavágóra mindkét csapat jó hangulatban készülhet, a Manchester City a hétvégén kiütötte az újonc Lutont, ráadásul közvetlen riválisai, a Liverpool és az Arsenal is hazai vereséget szenvedett, így kétpontos előnyre tett szert a Premier League élén. A Real Madrid a Mallorca otthonában diadalmaskodva szerezte meg a három pontot, és magabiztosan vezeti a La Ligát.

A Manchester City a Real elleni 2022-es elődöntő visszavágóján kapott ki legutóbb a BL-ben, azóta angol rekordot jelentő 22 meccsen nem talált legyőzőre ebben a kupában, hazai pályán pedig ennél is hosszabb sorozattal büszkélkedhet: az Etihad Stadionból legutóbb a 2018-19-es szezon csoportküzdelmeinek első fordulójában az Olympique Lyon tudott győzelemmel távozni. Az azóta lejátszott 30 mérkőzésből csak a Sahtar Donyeck és a Sporting Lisboa volt képes döntetlenre ebben a létesítményben. 

Csalódottak összecsapása

A Bayern München is döntetlen, egy londoni 2-2 után fogadja az Arsenalt . A visszavágóra mindkét csapat csalódással a háta mögött készül: a múlt hét végén eldőlt, hogy tizenegy év után nem a bajoroké a német bajnoknak járó salátástál, a Leverkusen vasárnap bebiztosította az aranyérmét, az Arsenal pedig hazai vereségével elveszítette az első helyét a Premier League-ben. A Bayern csatára, rendkívül motivált, kiemelte, hogy a BL-döntő a Wembley-ben lesz, az ő nemzeti stadionjában, és angolként ott akar lenni. Leandro Trossard, az az Ágyúsok első mérkőzésen szerzett egyenlítő góljának gólszerzője pedig ezt mondta: 

– Nehéz dolgunk lesz Münchenben, ha a legjobb szintünkön játszunk, akkor bárkit meg tudunk verni.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók, szerdai mérkőzések: Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) 21.00 (tv: M4 Sport), Bayern München (német)–Arsenal (angol) 21.00 (Sport1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.