Wolff Verstappenről: Ennek a házasságnak létre kell jönnie!

Toto Wolff, a Formula–1-es Mercedes istálló csapatfőnöke egy interjúban arról beszélt, mely pilóták esélyesek arra, hogy elfoglalják az idény végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton ülését. Az Ezüstnyilak első számú jelöltje továbbra is a háromszoros világbajnok Max Verstappen.

2024. 03. 27. 12:32
Toto Wolff talán éppen a Red Bull garázsa felé tekintget
Toto Wolff talán éppen a Red Bull garázsa felé tekintget Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy másokat, Toto Wolffot is meglepte döntése, hogy felbontja a Mercedesszel kötött „házasságát”, és a következő idénytől a Ferrarinál versenyez. A német istálló csapatfőnöke a Fox Sports Australiának adott interjúban bevallotta, csak a bejelentés előtt közvetlenül értesült a hétszeres világbajnok átigazolásáról.

Wolff reméli, hogy Verstappen meglepetést okoz, és elhagyja a Red Bullt
Wolff reméli, hogy Verstappen meglepetést okoz, és elhagyja a Red Bullt Fotó: AFP/Martin Keep

– Azt hiszem, hogy nehezére esett elmondani nekem, mert még abban a szellemben utazott el a téli szünetre, hogy örökké a Mercedes pilótája lesz. Ilyenkor általában nem beszélünk sokat, hiszen pihen, egyébként minden nap egyeztetünk. Amikor visszatért, megkérdezte, hogy leülhetünk-e egy kávéra. Ez teljesen természetes, az idény kezdetén mindig szoktunk együtt kávézni, de most bejelentette, hogy a Ferrarihoz igazol – idézte fel Wolff, akinek nincsenek rossz érzései Hamilton döntésével kapcsolatban. – A pozitívumokra figyelek csak, mert fantasztikus éveket töltöttünk együtt, szoros a kötelék köztünk. Bár nem tudom őt elképzelni pirosban, nem hiszem, hogy illene neki. Azt is mondtam neki, hogy jól nézze meg a hátsó szárnyunkat, mert a jövőben csak azt fogja látni – viccelődött a Mercedes csapatfőnöke.

Wolff négy pilóta közül választana

Hamilton utódját egyelőre nem találta meg a német istálló, Wolff egyébként is amondó, hogy ráérnek még a döntéssel. – A következő hetekben, hónapokban ez még biztosan nem dől el, figyelni akarom a piacot – fedte fel, bár azt megjegyezte, a nyár előtt valószínűleg megtalálják George Russell jövőbeli csapattársát.

És hogy ki lehet a szerencsés? Wolff a jelöltek között a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót (Aston Martin), az Ausztráliában győztes Carlos Sainzt (Ferrari) és a 17 éves tehetséget, Andrea Kimi Antonellit emlegette. Na és persze Max Verstappent (Red Bull),

akiről Christian Horner zaklatási botrányának kitörése óta többször bizonygatták, hogy távozhat a jelenleg domináló csapattól, és ő sem tagadta, hogy erre sor kerülhet a jövőben. Annak ellenére sem, hogy 2028 végéig szól az őt a Red Bullhoz láncoló szerződés.

Wolff abban reménykedik, hogy a háromszoros világbajnok idővel a Mercedesnél köt ki.

– Ez egy olyan házasság, aminek valamikor létre kell jönnie. Csak azt nem tudom, hogy mikor – magyarázta az osztrák szakember. – Igen, ő az első számú jelöltünk. Mindenki láthatja, miként teljesít, de nem akarom leírni a többieket sem. Azt hiszem, hogy most inkább magunkba kell néznünk, és megvizsgálnunk, hogy mit érhetünk el ezzel az autóval – utalt Wolff arra, hogy a prioritásuk az, hogy egy jobb járgányt biztosítsanak Russellnek, amivel a brit versenyző a világbajnoki címért harcolhatna a jövőben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.