A Vatikán bélyeggel emlékezik Charlie Chaplinre

Charlie Chaplin születésének 125. évfordulója alkalmából a Vatikán bélyeget szentelt a művésznek.

Grund
2014. 06. 25. 15:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy gondoltuk, ez jó alkalom, hogy elismerjük művészete jelentőségét, és hogy zseniként ünnepeljük őt, aki az új média segítségével fejezte ki művészetét. A mozi sokat változott Chaplin után, de ő az egyik első és legjobb a színészek és rendezők közül” – nyilatkozta Mauro Olivieri, a Vatikáni Filatéliai és Numizmatikai Hivatal igazgatója.

 

 

A bélyegen a művész pályafutásának egyik legmeghatóbb pillanata látható. „Ez a jelenet A nagyvárosi fények című filmjéből való. Épp amikor a lány meglátja őt, és megérti, hogy ő volt az, aki az egész film során olyan emberségesen segített neki” – mondta Olivieri, hozzátéve, hogy számára Chaplin jelentősége túlmutat személyes vallási nézetein.

A bélyegnek köszönhetően a Csavargó ma már a vatikáni gyűjtemény részét képezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.