Zelenszkij a magyar–ukrán kapcsolatokról nyilatkozott

Az ukrán elnök is hírt adott az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésről.

Forrás: MTI2024. 05. 08. 19:59
ZELENSZKIJ, Volodimir; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én. Fotó: Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén – emelte ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X közösségi portálon közzétett bejegyzésében, amelyben beszámolt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott szerdai telefonos megbeszélésükről.

„Hosszú és tartalmas beszélgetést folytattam Magyarország miniszterelnökével” – jelentette ki az ukrán államfő. Azt írta, hogy meghívta a magyar kormányfőt a jövő hónapban Svájcban rendezendő béke-csúcstalálkozóra.

Fontos számunkra Magyarország álláspontja a békéhez való közeledésről és a közös regionális biztonságról. Kiemeltem, hogy Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban, valamint a kereskedelmi, energetikai és logisztikai együttműködés fejlesztésében [Magyarországgal]

– tette hozzá.

A megbeszélés során a két ország vezetői egyeztették a további lépéseket annak érdekében, hogy „a kétoldalú kérdések teljes körét kölcsönösen előnyös feltételek mellett rendezzék”. „Beszéltünk Ukrajna EU-integrációjáról is. Meggyőződésem, hogy Ukrajna gyors csatlakozása az Európai Unióhoz mindkettőnk államának hasznára válik” – hangsúlyozta az ukrán elnök.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (balra) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.