Tucker Carlson: „Ukrajna nem nyerhet, ezt a világon mindenki tudja”

Érthetetlen, hogy a republikánus házelnök minden fontos kérdésben a demokraták mellé állt – mondta el Tucker Carlsonnak Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő. A törvényhozó szerint az Ukrajnának szánt segélyt el fogja fogadni a kongresszus és a szenátus is, az amerikai polgároknak pedig végre fel kellene emelniük a szavukat az ellen, hogy a pénzüket külföldi háborúkra költsék.

2024. 04. 04. 13:57
Carlson, Tucker
Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív véleményvezér (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadüzenet nélküli háborút folytat az Egyesült Államok Oroszország ellen, és a Biden-kormányzat még csak magyarázatot sem ad, hogy miért jó az amerikaiaknak ez a vérontás – mondta legfrissebb videójában Tucker Carlson. Egyes politikusokat nyilvánvalóan az etnikai és vallási gyűlölet hajt – tette hozzá az amerikai konzervatív véleményvezér.

Donald Trump volt amerikai elnök (j) Tucker Carlson médiaszemélyiséggel, a Fox News amerikai televízió mûsorvezetõjével (k) és Majorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselõvel (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)
Donald Trump volt amerikai elnök (j) Tucker Carlson médiaszemélyiséggel és Majorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselõvel (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Ukrajna nem nyerhet, ezt a világon mindenki tudja

– világított rá Carlson, hozzátéve, hogy a fősodratú média továbbra is Ukrajna győzelmét és Oroszország közeli vereségét sulykolja az amerikaiaknak az ukrajnai háború kapcsán. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyébként több amerikai médiacég vezetőivel is közvetlen kapcsolatban van, így befolyásolja az amerikaiakhoz eljutó információkat – jegyezte meg a médiaszemélyiség.

Bár az amerikaiak túlnyomó többsége ellenzi, a Biden-kormányzat továbbra is keresztül akar verni a kongresszuson egy újabb hatvanmilliárd dolláros segélyt Ukrajnának, ráadásul ezúttal vezető republikánus politikusok is az ügy mellé álltak. A szenátusbeli republikánusok vezetője, a ciklus végén visszavonuló Mitch McConnell például úgy nyilatkozott, hogy „fő célja” a hátralévő néhány hónapban szenátorként, hogy megszavaztassa az Ukrajnának szánt segélyt.

A kongresszus republikánus házelnöke, Mike Johnson szintén az ukránoknak szánt pénz megszavaztatásán munkálkodik. A házelnök nemrég Zelenszkijjel is beszélt, és ígéretet tett arra, hogy a képviselőházi szünet után napirendre tűzi a témát. Arra a kérdésre, hogy miért teszi ezt annak ellenére, hogy sem a republikánus képviselők többsége, sem a mögöttük álló választók nem támogatják a javaslatot, Johnson nem volt hajlandó válaszolni Carlsonnak.

A konzervatív véleményvezér így Marjorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselővel kereste a választ, aki nemrég bizalmatlansági indítványt nyújtott be Johnson ellen.

A képviselő elmondta, hogy egyelőre nekik sincs információjuk arról, hogy mit is tartalmaz majd pontosan a javaslat, amelyről a tervek szerint jövő héten szavazhat a kongresszus, ők is csak a sajtóból értesülnek az állítólagos részletekről.

A republikánus politikus elmondta, hogy miközben Ukrajna pénzt követel az Egyesült Államoktól, az szintén óriási bajban van, részben a déli határán tapasztalható invázió, részben a hatalmas adósság és annak kamatai miatt.

A saját országunkat akarjuk az első helyre tenni

– hangsúlyozta Marjorie Taylor Greene.

A képviselő sérelmezte, hogy Johnson a házszabályok megkerülésével úgy akarja elfogadtatni a javaslatot, hogy ahhoz a képviselők nem indítványozhatnak módosításokat. Házelnökként nagyon megváltozott Mike Johnson viselkedése – tette szóvá Marjorie Taylor Greene.

Tucker Carlson kérdésére, miszerint esetleg megzsarolhatták-e a házelnököt, a georgiai törvényhozó nem tudott választ adni. Érthetetlennek tartja, hogy Johnson nem tett semmit többek között a határvédelem előmozdításáért, de zöld jelzést adott a Biden-kormányzat összes prioritásának az illegális migrációtól kezdve az abortuszig.

Ráadásul Johnson annak ellenére támogatná a keresztény papokat börtönbe vető rezsimet és a háborút, hogy hívő kereszténynek vallja magát, akit a hite vezérel a döntéseiben. És a háborút, az öldöklést támogatni ellentétes a keresztény alapelvekkel – jegyezte meg Marjorie Taylor Greene.

Amikor Tucker Carlson arról kérdezte a képviselőt, hogy átmegy-e az alsóházon az Ukrajnának szánt segélyről szóló javaslat, ő határozott igennel válaszolt, mondván az összes demokrata és néhány republikánus is mellette fog szavazni, a szenátusban pedig szintén megkapja majd a többséget.

Az amerikai embereknek végre felelősségre kellene vonniuk a kormányzatot azért ami tesz, és hangot kellene adniuk annak, hogy elegük van belőle, hogy külföldi háborúkra költik az adódollárjaikat, és egyre mélyebb adósságba taszítják őket – vonta le a következtetést Marjorie Taylor Greene.

Borítókép: Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív véleményvezér (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.