Orbán Balázs a brüsszeli erőszakos eseményekről nyilatkozott

Szégyenletes módon viselkedett a brüsszeli baloldal, hogy megpróbálta ellehetetleníteni a békés, professzorok, kutatók, európai parlamenti képviselők részvételével szervezett Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, ezzel minden morális alapját elveszítette, hogy valaha is jogállamiságról, emberi jogokról, meg demokráciáról papoljon – jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben kedden.

2024. 04. 16. 21:36
Police officers at the National Conservatism Conference in Brussels (Photo: AFP/Simon Wohlfahrt)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel szegénységi bizonyítványa

Orbán Balázs szerint a brüsszeli baloldal ezzel az akcióval szegénységi bizonyítványt állított ki. Hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is tud beszélni az eseményen.

– El tudjuk mondani a véleményünket, hogy bármilyen nyomásgyakorlással és ellehetetlenítéssel is próbálkoznak, mi nem fogjuk feladni a politikánkat. Arról is bizonyságot adtak, hogy miért van szükség egy más brüsszeli intézményi vezetésre, mivel a jelenlegivel nem lehet olyan eredményeket elérni, ami kielégíti az európai választópolgárok igényeit

– jelentette ki. Azzal kapcsolatban, hogy a brüsszeli Saint-Josse-ten-Noode önkormányzat polgármestere kedden végzést adott ki az Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltásáról, Orbán Balázs elmondta: jogi eljárás van folyamatban, a döntés felülvizsgálatát kérték, emellett alternatív helyszíneket is mérlegelnek.

– Meglátjuk, milyen lehetőségek vannak, de Magyarországot nem lehet elhallgattatni

– tette hozzá. Emlékeztetett, hogy a CPAC konferencia érkezik Magyarországra, rengeteg nemzetközi vendéggel. – Tulajdonképpen az egész előttünk álló kampányidőszak arról fog szólni, hogy elmondjuk mindenhol és mindenkinek, hogy miért van szükség Brüsszelben változásra, és miért a nemzeti konzervatív erők sikere, szövetsége az, ami meg tudja menteni Brüsszelt ettől a liberális baloldali tébolytól – hangoztatta Orbán Balázs.

Átalakult a Frontex szerepe

Gál Kinga, a Fidesz uniós parlamenti képviselője is nyilatkozott az MTI-nek azt követően, hogy Orbán Viktor Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel és Fabrice Leggerivel, az EU határvédelmi ügynöksége, a Frontex korábbi vezetőjével, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt listavezetőjével az Európai Parlamentben tartott nyilvános beszélgetést. Mint mondta, fontos, hogy Patrice Leggeri rávilágított arra: a Frontex szerepe átalakult. Már nem az a célja, hogy megállítsa az illegális migrációt, hanem hogy menedzselje az emberi jogokat helyezve előtérbe, ezáltal megnyitva az utat minél több migráns előtt. Gál Kinga véleménye szerint ez a problémája a múlt héten az EP-ben megszavazott migrációs paktumnak is, hiszen úgy fogadták el, hogy az egyhangú döntést megkerülték, és gyakorlatilag egy többségi döntéssel lenyomták azon tagállamok torkán is, akik ezzel nem értenek egyet.

– Egy olyan paktumot fogadott el az EP a múlt héten, amelyik egyértelműen ezer sebből vérzik, mert meghívót jelent az illegális bevándorlók százezreinek, hiszen benne van a szolidaritási kötelezettség, az elosztás, benne vannak a migránstáborok, tehát mindaz, ami ellen itt évek óta felszólaltunk, küzdöttünk

– emelte ki Gál Kinga. Mint mondta, ha nem változik meg a hozzáállás, ha nem arról szól a migrációs politika, hogy meg kell védeni a külső határokat, akkor mindez ahhoz fog vezetni, hogy egyre több illegális bevándorló érkezik. Rámutatott, hogy az illegális bevándorlók visszatérítése gyakorlatilag nem működik és az együttélés pedig egyre nehezebb, hiszen a beáramló migránsok egyre erőszakosabbak.

 Ezt a migrációs paktumot mi nem fogjuk végrehajtani, hiszen nekünk Magyarország az első, és mi szeretnénk megmondani, hogy kivel élünk együtt, és ez a paktum gyakorlatilag veszélyeztetné az egész országot, a nemzeti érdekeinket

– hívta fel a figyelmet. 

A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciával kapcsolatban elmondta, hogy a betiltása a kommunista időket idézi. Azokat nagyon rossz emlékeit hívja elő a kommunista éveknek, amikor úgy tudtak összegyűlni polgárok és polgári célokat megvitatni, hogy előtte bujkálni kellett vagy megtéveszteni Romániában a Securitate embereit –  nyilatkozta az erdélyi származású politikus. Hozzátette: 2024-ben az Európai Unió központjában, Brüsszelben betiltanak egy rendezvényt csak azért, mert a részvevők el akarják mondani, hogy fontosak nekik a nemzeti érdekek, a tagállami szuverenitás és a hagyományos keresztény értékek. 

– Ez is azt mutatja, hogy valami nagy baj van Nyugat-Európában, azok a marxista ideológiai alapok és eszközök köszönnek vissza, amelyekről azt hittük, hogy rég magunk mögött tudtunk

– emelte ki. Gál Kinga hangsúlyozta: a megfélemlítés nem működik, mi nemet fogunk mondani ezután is a háborúra, az illegális migrációra, a genderpropagandára. Véleménye szerint lesz változás az uniós választások után, mert véget kell venni az ideológiai háborúnak, a gondolatrendőrségnek.

Borítókép: Rendőrök a brüsszeli Nemzeti Konzervativizmus Konferencia helyszínén (Fotó: AFP/Simon Wohlfahrt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.