Nigel Farage: Trumpot újra fogják választani

A „brexitvezér” visszatért Brüsszelbe.

2024. 04. 16. 16:13
TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök a dél-floridai Doral településen lévõ golfklubjában Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Trump ugyanakkora híve a nemzetállamnak, mint én” – jelentette ki Nigel Farage, egykori európai parlamenti képviselő, a brexit ismert alakja.

Nézze, én Trump elkötelezett barátja és támogatója vagyok. De úgy gondolom, hogy a ma itt [a NatCon nemzetközi konzervatív konferencián] bemutatott összes mozgalom barátra talál abban, aki szerintem az Amerikai Egyesült Államok 47. elnöke lesz, amikor novemberben győzni fog

– fogalmazott a Nagy-Britannia EU-ból való kilépésének fő arcává vált politikus. A brit politikus olyan embert lát Trumpban, aki hisz a demokratikus, önkormányzó nemzetállamban és az együttműködésben, ugyanakkor ellenzi a globalizmust.

Farage elismerte, hogy lehet, hogy valakiket felháborít Donald Trump stílusa, ugyanakkor sok dologban igaza volt.

Én azt állítom, hogy az igazán nagy dolgokban, és különösen a külügyek tekintetében a politikája nagy siker volt. (…) Trump volt az, aki összehozta az Ábrahám-megállapodást Izrael és más arab államok között

– fogalmazott.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök a dél-floridai Doral településen lévő golfklubjában 2024. április 7-én (MTI/EPA/Cristobal Herrera)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.