Mutatjuk, mikor iktatják be Vlagyimir Putyint + videó

A ceremóniára a Kreml egyik legszebb termében kerül sor. Vlagyimir Putyin orosz elnök márciusban elsöprő győzelmet aratott a választáson.

Forrás: TASZSZ2024. 04. 29. 6:47
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Kreml/Szputynik pool/Gavriil Grigorov)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományoknak megfelelően május 7-én iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt az ötödik államfői ciklusára – számol be róla a TASZSZ orosz hírügynökség. Putyin először 2000-ben lett az Oroszországi Föderáció elnöke, majd 2004-ben újraválasztották. 2008 és 2012 között a miniszterelnöki posztot töltötte be, 2012-ben azonban ismét ő lett az államfő, immár hat évre. 2018 után idén márciusban ismét újraválasztották.

Vlagyimir Putyin orosz elnök
Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Kreml/Gavriil Grigorov

A beiktatási ceremóniára, amelynek során az államfő leteszi a hivatali esküt, a Kremlben a Szent András rend csarnokában kerül sor. 

Az ünnepségen hagyományosan jelen vannak Oroszország Föderációs Tanácsának tagjai, az Állami Duma képviselői, az Alkotmánybíróság bírái, az Oroszországi Föderáció kormányának és a szövetségi hatóságok képviselői, továbbá az országba akkreditált diplomaták.

A ceremóniát az orosz állami televízió élőben közvetíti.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Kreml/Szputynik/Gavriil Grigorov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.