Musk kiosztotta Amerikát és az ukránokat is

A vállalkozó szerint elhúzódó orosz–ukrán háborúra kell készülnünk. Musk az X közösségi oldalon tett bejegyzésében reagált az Egyesült Államok és Ukrajna közötti biztonsági megállapodás előkészítésének hírére.

2024. 04. 29. 9:39
Elon Musk 2024. április 13-án. (Fotó:Etienne LAURENT / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk amerikai üzletember és milliárdos az X közösségi oldalon kommentálta a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és az Egyesült Államok vezetése közötti újabb tárgyalásokat a Kijevnek nyújtott támogatásról. A vállalkozó szerint ha ez így folytatódik, az ukrajnai konfliktus soha nem ér véget.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója 2024. április 13-án. (Fotó: ETIENNE LAURENT / AFP)
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója 2024. április 13-án. Fotó: AFP

 

Musk határozott véleményt képvisel az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban

Ez őrület

 – írta Musk. Az üzletember David Sachs vállalkozó bejegyzésére reagált, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Zelenszkij és az amerikai hatóságok egy tíz évre szóló, Kijev támogatását célzó megállapodáson dolgoznak.

Az Egyesült Államok egy biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával – jelentette be vasárnap esti videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Már egy kézzelfogható szövegen dolgozunk

– mondta Zelenszkij, aki szerint minden eddiginél erősebb bilaterális megállapodást akarnak kötni. Ukrajna eddig több partnerével, egyebek között Németországgal, Franciaországgal és Nagy-Britanniával kötött kétoldalú biztonsági megállapodást. Az ukrán elnök viszont nem említette, hogy a megállapodást Kijev és Washington között mikor tervezik aláírni.
Zelenszkij hangsúlyozta, hogy dolgoznak az idei és a következő tíz évre szóló támogatások szintjének kijelölésén. Mint mondta, ebbe beletartoznak a katonai és pénzügyi segélyek mellett a politikai támogatás, valamint a közös fegyvergyártás is – írja az MTI.

A megállapodásnak valóban példaértékűnek kell lennie, tükrözve ezáltal Amerika vezető szerepét

 – hangoztatta.
Washington a kijevi vezetés legfőbb támogatójának számít. Joe Biden amerikai elnök április 24-én aláírta és ezzel hatályba léptette azt a 95 milliárd dolláros segélyről szóló törvénycsomagot, amely egyebek között Ukrajna számára több mint hatvanmilliárd dollárt biztosít katonai támogatásként.

Mint arról korábban beszámoltunk, Elon Musk egy be nem jelentett látogatásra érkezett a minap Kínába. 

 

Borítókép: Elon Musk 2024. április 13-án (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.