Ezrek tüntettek Tel-Avivban a túszok szabadon engedéséért

Ezrek tüntettek hétfőn Tel-Avivban a Hamász palesztin iszlamista szervezet által a Gázai övezetbe hurcolt túszok tárgyalásos úton való szabadon engedéséért.

Forrás: MTI2024. 04. 30. 6:00
Tüntetõk követelik a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet által elhurcolt izraeli túszok azonnali elengedését
Tüntetõk követelik a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet által elhurcolt izraeli túszok azonnali elengedését (Fotó: MTI/AP/Ariel Schalit)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rafah várhat, ők nem

− lehetett olvasni egy transzparensen a megmozduláson.

A túszok hozzátartozói szintén beszéltek a tüntetésen, felszólítva az izraeli vezetést, hogy tűzszüneten és az elhurcoltak kiszabadításán fáradozzon.

Szülők vagyunk, akik szeretnék, ha gyerekeik hazatérnének. Ha nem hozzátok haza őket, akkor a túszok vére a kezetekhez fog tapadni

− mondták a rokonok Benjámin Netanjahu miniszterelnököt hibáztatva.

Elég legyen a vérontásból!

− hangoztatta egy olyan férfi menye, akit a Nir Óz kibucból raboltak el.

Kössetek egyezséget és hozzátok haza őket rögvest!

− tette hozzá.

Hétfőn a Hamász háromtagú küldöttsége érkezett Kairóba, hogy egy lehetséges tűzszünetről, illetve túszcsere-megállapodásról tárgyaljon.

A ynet izraeli hírportál egy kormányzati illetékesre hivatkozva arról számolt be, hogy a mostani javaslat értelmében 33 túszt − nőket, köztük női katonákat, időseket, valamint betegeket és szellemi fogyatékosokat − engednének szabadon a szélsőségesek több száz palesztin fogolyért cserébe. A hírportál szerint a fegyvernyugvás ideje a szabadon engedett túszok számától függne. 

A Hamász minden egyes túszul ejtett izraeli katonáért ötven, míg a civilekért harminc palesztin fogoly szabadon engedését követeli.

A legutóbbi tűzszünetet novemberben kötötték, akkor több mint száz túsz szabadulhatott a palesztin szervezet fogságából.

Borítókép: Tüntetők követelik a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet által elhurcolt izraeli túszok azonnali elengedését (Fotó: MTI/AP/Ariel Schalit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.