Békepárti és migrációellenes rendezvényt nem lehet tartani Brüsszelben

Kiszivárgott a polgármester levele.

Forrás: Mandiner2024. 04. 16. 15:48
Emir Kir polgármester leszavazta a békepárti és migrációellenes rendezvényeket (Fotó: Anadolu via AFP/Dursun Aydemir)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emir Kir török bevándorlók belga fia, a Saint-Josse-ten-Noode brüsszeli városrész polgármestere betiltotta a NatCon konferenciát, mert a rendezvényen össze akartak gyűlni „a konzervatív jobboldal, a vallási jobboldal és az európai szélsőjobboldal képviselői” – adta hírül a Mandiner a birtokukba került polgármesteri levélre hivatkozva.

Ahogy a lap a levélre hivatkozva írja, a polgármester szerint a „nemzeti konzervativizmus” nem csak „etikailag konzervatív” – amely kapcsán a polgármester felhozta az abortuszellenességet, valamint az azonos nemű házasságok ellenzését is –, hanem „a nemzeti szuverenitás védelmére összpontosít, ami többek között euroszkeptikus hozzáállást is jelent”.

Sérelmezte a levelében azt is, hogy a harmadik rendezvényhelyszín túl későn tájékoztatta a községet, egészen pontosan előző nap 22.11-kor, és „ilyen rövid idő alatt lehetetlen részletes kockázatelemzést végezni”. Sőt mi több, azt is sérelmezte, hogy „a szervezők megkísérelték ezt a konferenciát első alkalommal Etterbeek község és Brüsszel város területén megtartani”. 

A polgármester szerint a közrend súlyos megzavarásától kell tartani […], ha jelen rendezvényt engedélyezik,

ugyanis „nyilvánvalóan provokatív és diszkriminatív jellegű, hogy az érintett személyiségek között vannak olyanok, akiket tradicionalistáknak, homofóboknak, az emberi jogokat és a kisebbségeket nem tisztelőknek tartanak; ide sorolható a politikai iszlámról szóló vitatott művek szerzője is” – írta a török szélsőbaloldalhoz köthető, de egyébként belga politikus.

A levél lényege azonban a felhívás, amely szerint azonnali hatállyal betiltották „a fent említett rendezvényt és minden más kapcsolódó rendezvényt Saint-Josse-ten-Noode község területén”.

A szervezők ezt az utasítást azonnali hatállyal megtámadják a bíróságon.

Borítókép: Emir Kir polgármester leszavazta a békepárti és migrációellenes rendezvényeket (Fotó: Anadolu via AFP/Dursun Aydemir)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.