Újabb botrány a királyi család körül

Ártatlan hobbi okozott újabb botrányt a brit királyi család körül, ezúttal Katalin hercegné kapcsán röppentek fel összeesküvés-elméletek.

2024. 03. 14. 4:50
Princess of Wales Kate Middleton apologizes for editing Mother's Day photo
LONDON, UNITED KINGDOM - MARCH 11: A view of newspapers, in which a photo of Princess of Wales Kate Middleton, wife of Prince William of Wales, posing with her children for Mother's Day published on the first pages, in London, United Kingdom on March 11, 2024. Kate Middleton apologized, stating that she made the edits in the photo. Rasid Necati Aslim / Anadolu (Photo by Rasid Necati Aslim / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években egyre inkább csak a királyi család körül kialakult botrányoktól volt hangos minden sajtó. Meghan Markle és Harry herceg „kilépése” az angol királyi családból és a király, III. Károly daganatos betegségének nyilvánosságra hozatala után, most Katalin hercegné holléte foglalkoztatja leginkább a közvéleményt. A kialakult helyzet már számos összeesküvés-elmélet kialakulásához vezetett. 

A legfrissebb botrány azután robbant ki, hogy a hercegné januári hasi műtétje óta még mindig nem jelent meg egyetlen hivatalos programon sem, valamint nyilvánosan is alig mutatkozik, állítólag az orvosi beavatkozás (amelyről szintén sok információt nem lehet tudni) óta otthon lábadozik. 

Ám a napokban a Kensington-palota tett közzé egy olyan képet, amelyen Katalin hercegné szerepel gyermekei társaságában, megköszönve a követők folyamatos támogatását és jókívánságait. A kép állítólag friss, és az idei anyák napja alkalmából készült. Ám valószínűleg a királyi család sem számított arra, hogy milyen szintű botrány fog kialakulni a kép körül.

Elsősorban a kép manipulációjával kapcsolatban kezdtek megjelenni bejegyzések különböző közösségi oldalakon, amely oda vezetett, hogy több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta kiadásából a Kensington-palota által megosztott hivatalos fotót, mégpedig manipuláció lehetőségére hivatkozva.

Végül még Katalin hercegné is nyilatkozott a manipuláció gyanújával kapcsolatban, elismerve, hogy sok amatőr fotóshoz hasonlóan alkalmanként ő is kísérletezik a fotók szerkesztésével. A hercegné (aki köztudottan szeret fotózni) hangsúlyozta, hogy szeretne elnézést kérni, ha az előző nap közzétett családi fotó bármiféle „zűrzavart okozott”. 

A kép közzététele nemhogy segített volna a hercegné holléte és egészségügyi állapota körül kialakult pletykák eloszlatásával kapcsolatban, hanem lehetőséget biztosított arra, hogy különböző összeesküvés-elméletek születtek. 

A közösségi oldalak egyes felhasználói már arról készítettek videókat, hogy igazából a kép nem is aktuális és a hercegnő nem vett részt a fotózáson, hanem egy régi címlapfotóját használták fel, és úgy alkották meg az anyák napja alkalmából készített fotót. Ez tovább mélyítette a „Katespiracy-t”, vagyis a hercegné egyre feltűnőbb hiánya körüli vad elméleteket.

Borítókép: Újabb botrány miatt került a címlapokra a királyi család (Fotó: Rasid Necati Aslim /Anadolu/Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.