Mindent eldöntő nukleáris csapásra készül fel Oroszország

A felkészítő bevetésen összesen mintegy háromszáz nagyméretű eszköz vesz majd részt.

2024. 03. 28. 6:55
A felkészülésen közel 300 nagyméretű eszköz vesz részt.
A felkészülésen közel 300 nagyméretű eszköz vesz részt. Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az irkutszki rakétakomplexum rakétaezrede a Jarsz rakétákat szállító járművekkel feladat végrehajtására indult – írta meg Telegram-csatornáján az orosz védelmi minisztérium. A feladatra való felkészülésről, és az indulásról videót is közreadtak.

Harci bevetésre készek a Jarsz nukleáris rakéták legénysége. Képernyőkép az orosz védelmi minisztérium Telegram-csatornájáról

Több mint húsz – köztük technikai – feladatokat is gyakorolnak a harci szolgálat során. Különös figyelmet fordítanak a szabotázs- és felderítő csoportok támadásainak visszaverésére is – fogalmaz a minisztérium közleménye. A feladatok végrehajtásában összesen mintegy háromszáz nagyméretű eszköz vesz részt.

Borítókép: Harci felkészítésen vesznek részt a Jarsz rakéták legénységei (Fotó: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.