Életveszélyes késelés egy londoni vonaton + videó

Az életéért küzd az a férfi, akit egy mozgó vonaton a rémült utasok szeme láttára késeltek meg Londonban. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, hajtóvadászat folyik a gyanúsított után, közölte a rendőrség.

Forrás: The Telegraph2024. 03. 28. 12:42
FRANCE - PARIS - ILLUSTRATIONS
A londoni Eurostar vonatok váróterme a párizsi Gare du Nordnál. Fotó: Laure Boyer Forrás: Hans Lucas via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy utast fényes nappal közvetlenül azután támadták meg, hogy a Shortlands vasútállomásról Beckenham Junction felé indult el a vonat szerda délután, írta meg a The Telegraph

Az utasok döbbenten figyelték a támadást, amit sokan telefonjukkal filmeztek le. Szemtanúk szerint a támadás kisgyermekek előtt történt, akiket sokkolt az erőszak.

A közösségi médiában megosztott felvételeken egy sötét ruházatú, kapucnis kabátban lévő férfi látható, kezében egy hatalmas késsel, miközben az egyik utas azt kiabálja, hogy „hagyd abba!”

Egy szemtanú, aki a Beckenham Junctionnál várakozott, a The Independentnek azt mondta: 

Vért láttam, és valami dolog egy eldobott kabátnak vagy egy leejtett műanyag zacskónak tűnt.

A rendőrség szerint a két férfi összeverekedett, miután felszálltak a vonatra a Shortlands állomáson. Steve White, a Southeastern Railway ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy nagyon súlyos támadás volt, és megerősítette: 

„Mindenben támogatjuk a rendőrséget a bizonyítékok összegyűjtésében.”

A vonaton lévő biztonsági kamerák felvételeit jelenleg is vizsgálják, a nyomozók pedig a további tanúk jelentkezését várják.

Borítókép: Illusztráció: A londoni Eurostar vonatok váróterme a párizsi Gare du Nord-nál (Fotó: AFP/Hans Lucas/Laure Boyer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.