Tarlós István: Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb a főpolgármesteri pozícióra

Tarlós István mindegyik esélyes főpolgármester-jelöltet ismeri, és biztos abban, hogy a kormánypártok jelöltje, Szentkirályi Alexandra lenne legalkalmasabb a pozíció­ra. A volt főpolgármester a Savoyai Kör rendezvényén azt is elmondta, hogy miért kell minden nemzeti, konzervatív értékrendet képviselő polgárnak részt vennie a jú­nius 9-i önkormányzati és euró­pai parlamenti választásokon.

2024. 05. 08. 20:41
IMG_0873
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A porondon jelenleg két kettős van, a Karácsony–Gyurcsány és a Szentkirályi–Tarlós kettős – jelentette ki Tarlós István a Savoyai Kör által szervezett tegnapi pódiumbeszélgetésen a közelgő főpolgármester-választás kapcsán. 

Az egykori főpolgármester emlékeztetett: a baloldal 2019-ben nem elvette, hanem csak visszavette a fővárost. Ugyanis elmondása szerint Budapest egy alapvetően liberális város volt a 19. század óta, 1945 és 2010 között pedig nem volt konzervatív, jobboldali főpolgármestere.

Ezért valamit produkálni kell annak érdekében, hogy ismét visszaszerezzük a fővárost

 – jelentette ki Tarlós István. Hozzátette, akinek fontosak az alapvető kérdések, mint a genderpropaganda és a migráció elleni küzdelem, annak el kell mennie szavazni, ugyanis a volt főpolgármester szerint aki nem megy el szavazni, az elveszti a jogát, hogy panaszkodjon a következő öt évben.


Tarlós István uniós kitekintésében úgy fogalmazott: az Európai Unió vezetői és a baloldal elárulta az európai értékeket, ugyanis nem képviselik az alapító atyák gondolatait.

Bármekkora lehet is a közösség, ha elvágja a gyökereit, akkor elindul a pusztulás útján. Az Európai Unió vezetése pedig mostanra egy protektorátussá vált. Éppen ezért kell minden szinten, az önkormányzati és EP-választáson is olyan jelölteket támogatni, akik konzervatív értékeket képviselnek

– tette hozzá az egykori főpolgármester, majd visszatérve az önkormányzati választásokra elmondta, Szentkirályi Alexandra fejlődését, pályafutását 2006 óta követi. A túlzott kormánypártiság vádjával kapcsolatban az egykori főpolgármester elmondta, Vitézy Dávid úgy vádolja Szentkirályi Alexandrát fideszességgel, hogy ő maga húsz éven keresztül mindent a Fidesznek köszönhetett, mindeközben Szentkirályi Alexandra pusztán saját teljesítményének köszönheti, hogy főpolgármester-jelölt lett.

A többi jelöltre azért sem szavaznék, mert képtelenek lennének a várost vezetni

– szögezte le Tarlós István, majd Vitézy Dáviddal kapcsolatban elmondta, akkor vesztette el minden bizalmát iránta, amikor előrukkolt a 101 pontos tervével, amelynek jó része az egykori főpolgármester szerint megvalósíthatatlan. Példaként hozta Vitézy Dávid azon ígéretét, hogy öt év alatt tízezer bérlakást építene Budapesten. Ez a vállalás Tarlós szerint megvalósíthatatlan, és felemlítette a békásmegyeri lakótelepet, amely 12 év alatt épült fel, és 13 ezer lakás van benne.

Képtelenség megépíteni tízezer lakást öt év alatt. Aki ilyeneket ígér, az nem lehet józan ember

– jelentette ki az egykori főpolgármester, aki szerint Vitézy kijelentéseivel szemben Szentkirályi Alexandra ígéretei megvalósíthatók és van tartalmuk.
A kerekasztal-beszélgetés során, amelyen Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje és Karsay Ferenc, a XXII. kerület újrázásra készülő kormánypárti polgármestere vett részt, Szentkirályi Alexandra elmondta, büszke arra, hogy Tarlós István mellett tanulhatta ki a városvezetés csínját-bínját.

Nem félek a munkától, az újabb feladatoktól. 2010 és 2019 között egyszer már megtisztítottuk Budapestet a Demszky Gáborék által hátrahagyott hatalmas adósságtól. A választások után pedig a Karácsony Gergelyék által hátrahagyott káoszt is képes leszek felszámolni, legyen szó a fővárost elöntő szemétről vagy a közlekedésről

– mondta el Szentkirályi Alexandra, majd hozzáfűzte, véleménye szerint jelenleg az a legnagyobb probléma Budapesten, hogy a regnáló városvezetés munkája nem a budapestiek szolgálatáról szól. Hozzátette, hogy jelenleg a legtöbb probléma abból fakad Budapesten, hogy a városházán nem a budapestiek szempontjai érvényesülnek, hanem a levitézlett baloldali politikusok érdekei. 

Ha rajtam múlik, ez a város újra a budapestiekről fog szólni

– zárta a gondolatait.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt, Tarlós István egykori főpolgármester és Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere (Fotó: Magyar Nemzet/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.