Jól ismert baloldali forgatókönyv szerint akar tüntetni Magyar Péter az MTVA-nál

Magyar Péter, a baloldal új üdvöskéje az országjárása során kijelentette, hogy az MTVA székháza elé akar tüntetést szervezni. Hadházy Ákos, aki már több demonstráción is részt vett a közmédia épülete előtt, szinte azonnal jelezte, hogy részt kíván venni az eseményen. Emlékezetes, hogy 2018 decemberében baloldali politikusok törtek be az MTVA székházába, aminek eredményeképp a DK-s Varju Lászlót garázdaság miatt ítélte el a bíróság. Az ötlet tehát nem új keletű a baloldalon, sokadik alkalommal próbálnak fizikai és verbális erőszakkal nyomást gyakorolni a köztelevízióra és a közrádióra.

2024. 05. 11. 6:31
MAGYAR Péter
Magyar Péter Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüntetést szervezne az MTVA Kunigunda utcai épületénél Magyar Péter, amiről a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője az országjárása csütörtöki állomásán, Miskolcon beszélt. Hadházy Ákos, a baloldal támogatásával mandátumot szerző országgyűlési képviselő egy Facebook-posztban már jelezte is, hogy részt venne a tüntetésen. A Közmédia Választási Iroda által kiadott közlemény szerint az eltelt években sokadik alkalommal próbálnak fizikai és verbális erőszakkal nyomást gyakorolni a magyar köztelevízióra és közrádióra.

– A Magyar Péter-féle erőszakos, agresszív felszólítás hasonlatos az azóta bűncselekményért elítélt DK-s Varju-, a gyakorta előforduló Hadházy- vagy a Márki-Zay-féle lejárató kísérletekhez. Ezek sorába illeszkedik most a Magyar-féle zsarolás, amelynek éppen a magyar emberek érdekében nem enged sem a Duna Médiaszolgáltató Zrt., sem pedig a tartalom-előállító MTVA. Magyar Péter támadásait, becsmérlő kijelentéseit pedig határozottan visszautasítjuk!

– olvasható a közleményben.

Ismét jól ismert baloldali forgatókönyv szerint tevékenykedik tehát Magyar Péter, mivel már korábban is volt rá példa, hogy ellenzéki politikusok a közmédia épületénél tüntettek. Éppen az ismét fellelkesült Hadházy volt az például, aki 2022 novemberében blokád alá akarta vonni az MTVA székházát. Lapunk akkor megírta, hogy a tüntetők közül többen fáklyákat dobáltak a köztévé egyik portája elé, ami után a rendőröknek kellett poroltóval közbelépni.

Emlékezetes, hogy 2018 decemberé­ben a munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek a balliberális politikusok, akik behatoltak a közmédia épületébe.

A két napig tartó ostrom céljáról azt állították, hogy követeléseket akarnak beolvasni. Az akcióhoz több, azóta elhíresült pillanat kapcsolódik, ilyen volt, amikor Varju László DK-s országgyűlési képviselő nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, vagy amikor Kunhalmi Ágnes (MSZP) nekiugrott egy csukott ajtónak, majd színpadias esést produkált. Emlékezetes volt az is, amikor Bangóné Borbély Ildikóról (MSZP) felvétel készült, amint képviselőtársait arra instruálja, hogyan feküdjenek úgy a földön, hogy arról „erős kép” készülhessen. Varju László ellen az MTVA székházánál 2018 decemberé­ben lezajlott demonstráció következményeként garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emeltek vádat, a politikust pedig nemrég bűnösnek nyilvánították testi sértés bűntettében.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.