Szerdára jégeső, zivatar, de még hóesés is várható +videó

Véget ért az áprilisi nyár.

Forrás: MTI2024. 04. 16. 17:23
Budapest, 2023. december 27.
A kiáradt Duna Budapesten, a Jane Haining rakparton, a Duna-korzón 2023. december 27-én. A csapadékos idõjárás miatt a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le. Budapesten várhatóan december 28-án reggel tetõzik a Duna.
MTI/Balogh Zoltán
illusztráció Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Estig még országszerte több helyen várható időszakos eső, záporeső – közölte a HungaroMet. Mint írták, a vastagabb frontális felhőzet, illetve csapadékzóna délkelet, kelet felé araszol, utóbbi hajnalra hagyja el hazánkat. 

Öt déli vármegyére is elsőfokú veszélyjelzést adtak ki a zivatarok miatt (Forrás: HungaroMet)

Az összefüggő felhőzet éjszaka északnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni, így szerdán hazánk nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre már kisüt a nap, de a délkeleti, keleti országrészben továbbra is felhős marad az idő.

Szerda délutántól elsősorban a Salgótarján–Szeged vonal szélesebb sávjában, valamint a nyugati határszélen kialakulhatnak  záporok, jégdarazáporok, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A hegyekben hózápor is lehet.

Forrás: HungaroMet

Az északi, északnyugati szelet kedden még több helyen kísérhetik időszakosan erős vagy viharos lökések, szerdán már csak néhol lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, a szélcsendes, kevésbé felhős északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 és 16 fok között.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.