Viharos széllökésekre készüljünk ezekben a térségekben

Országszerte nagy területen megerősödik a szél csütörtökön, és leginkább a Dunántúlon és az ország középső részében lehet számítani viharos szélre – derül ki a HungaroMet Zrt. szerda délutáni videójából.

Forrás: MTI2024. 03. 27. 22:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előrejelzés szerint szerda éjszaka hidegfront érkezik délnyugati irányból, emiatt mindenhol megvastagszik a felhőzet, többfelé várható zápor, de zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet hajnalban 5 és 12 fok közé süllyed. A délies szelet többfelé kísérik élénk, erős széllökések.

Szörfösök a hidegfronttal érkező erős, viharos szélben a balatonfenyvesi szabadstrandnál 2022. február 22-én.
Fotó: MTI/Varga György

Csütörtökön a felhőzet fokozatosan felszakadozik, majd a délutáni órákban nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, megint előfordulhatnak záporok. A hőmérséklet a délutáni órákban 15 és 21 fok között alakul.

Az előrejelzés szerint csütörtökön országszerte erős széllökésekre kell készülni, de leginkább a Dunántúlon és a középső országrészben viharos, óránkénti 60 kilométeresnél is erősebb széllökésekre kell számítani.

Pénteken a nap első felében még előfordulhat kevés csapadék, de a húsvéti hosszú hétvégén napos idő várható időnként megerősödő széllökésekkel. Csapadékra nem kell készülni, és a hőmérséklet már bőven 20 fok felett alakul délutánonként.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.