Szentkirályi felkérdezte Karácsonyt, kezd beindulni a kampány

A jelenlegi főpolgármester kerüli a kellemetlen kérdéseket.

2024. 03. 28. 18:27
Karácsony Gergely Forrás: Facebook/Karácsony Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely csütörtökön a közösségi oldalán reagált Szentkirályi Alexandra szerdai bejegyzésére, amiben a Fidesz főpolgármester-jelöltje rámutatott, hogy a baloldali városvezetés által felújított Blaha Lujza tér az eredeti tervekhez képest 400 millió forinttal drágábban, késve és kisebb műszaki tartalommal készült el.

Szentkirályi Alexandra posztjában összeszedte azokat a pontokat, amelyeket Karácsony Gergely és a baloldali városvezetés az ígéreteik ellenére nem valósított meg. Ilyen volt az aluljáró-bővítmény kialakítása és az aluljáró felújítása, a lift kialakítása vagy a Rákóczi úti középső fasor telepítése.

Karácsony Gergely az eredeti tervekhez képest mindössze plusz 15 fával büszkélkedik

– hangsúlyozta a kormánypártok főpolgármester-jelöltje. Hozzátette: egymillió fa van Budapest közterületein, 15 fa ültetése nem eredmény.

Karácsony Gergely – miután szembesítették munkájával – válaszolt Szentkirályi Alexandrának:

A Fidesz B jelöltje nem találta a fákat a Blahán, azon a téren, aminek a felújítását ők tucatszor megígérték, mi viszont megcsináltuk. Gondoltam segítek neki, csinálok én is egy képet ugyanonnan. A megoldás egyszerű: meg kellett volna fordulni. Szívesen.

A jelenlegi főpolgármester feltételezhetően azért hivatkozik Szentkirályi Alexandrára úgy, mint a Fidesz B jelöltje mivel az A jelöltnek Vitézy Dávidot tartja, aki azonban már többször hangsúlyozta  a függetlenségét.

Szentkirályi Alexandra válasza hamar megérkezett Karácsony Gergely bejegyzése alá: 

Gyurcsány A jelöltje abban is segíthetne, hogy merre kell fordulni, hogy lássam a felújított és kibővített aluljárót a WC-vel, a liftet és a Rákóczi úti fasort? És ha már itt tartunk, mire kellett a többlet 400 millió forint?

– tette fel a kérdést.

Szentkirályi Alexandra ismételten ugyanazokra a pontokra kérdezett rá, amikre a korábbi bejegyzésében is rámutatott, hiszen Karácsony Gergely a lényegi kérdésekre egy nap elteltével sem tudott válaszolni.

Borítókép: Karácsony Gergely (Forrás: Facebook/Karácsony Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.