Filmkészítés, táboroztatás, tanácsadás – ilyen szerződéseket kötöttek a pedofíliával gyanúsított Gy. Péterrel Újbudán + videó

László Imre vizsgálódik az újbudai pedofilbotránnyal kapcsolatban, önmagát azonban nem tartja felelősnek. Az viszont kiderült, hogy Újbudán számos területen foglalkoztatták a gyanúsított Gy. Pétert, és nevelőanyjával közös cégével is sok szerződést kötöttek.

2024. 03. 27. 18:04
LÁSZLÓ Imre
Budapest, 2018. november 29. László Imre, a Demokratikus Koalíció vezérszónoka felszólal az Egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. november 29-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ön nem felelős?

– A felelősség ki fog derülni, a felelősség mindig tényeken nyugszik – ezt válaszolta László Imre, a kerület DK-s polgármestere a Magyar Nemzet témában feltett kérdéseire.

Lassan több mint egy hónapja derült ki, hogy a Szivárvány Óvoda egyik pedagógiai asszisztensét szexuális kényszerítés gyanújával vették őrizetbe. A gyanúsított Gy. Péterről azóta kiderült, hogy nevelőanyja humánszolgálati igazgató volt a kerületben, és közös cégükkel pedig szerződésben állt az önkormányzat. Amellett, hogy Gy. Péter pedagógiai asszisztens volt, névjegykártyája alapján még masszőrként is dolgozott.  

A Magyar Nemzet kereste az önkormányzatot, hogy milyen szerződéseket kötöttek Gy. Péterrel és nevelőanyjával közös cégével, kérdéseinkre egy közleménnyel válaszoltak, ebből pedig az derül ki, hogy a gyanúsított 2014 és 2023 között a nyári időszakban egy-egy hónapos időtartamra rajvezetőként, illetve szakrajzvezetőként vett részt nyári táboroztatásban.

 

A Sokfilm Bt.-vel pedig filmkészítésről szóltak a szerződések, melyeknél az önkormányzat részéről a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. volt a szerződő partner.

A Szent Kristóf Szakrendelő Közhasznú Nonprofit Kft. helyiségbérleti szerződést kötött a Sokfilm Bt.-vel. Ezt a megbízási szerződést most március 12. napján egyoldalúan felbontotta a szakrendelő.

A Sokfilm Bt. tanácsadói szerződést kötött 2023. május 1-jétől havi bruttó 500 ezer forint megbízási díjért Újbuda Önkormányzatával. A szerződés pedig a gyanúsított nevelőanyjának tanácsadói munkájáról szólt.

László Imre a Magyar Nemzet kérdéseire válaszolva azzal indokolta a szerződéseket, hogy a kerület most áll egy egészségügyi központ és egy gyermekliget átadása előtt, ezért rengeteg a munka. A polgármester ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az egész ügyet kompletten vizsgálja az újbudai önkormányzat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.