A kormány az Országgyűlés elé terjeszti az államközi szerződéstervezetet Rákosrendezőről

Ennek elfogadása több évtizedes enyészet után végre rendezheti a főváros közepén tájsebként éktelenkedő Rákosrendező pályaudvar környezetét.

Forrás: OS2024. 03. 28. 18:24
Budapest, 2024. január 9. A drónnal készült felvételen a Rákosrendező pályaudvar 2024. január 9-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány csütörtök este az Országgyűlés elé terjeszti azt az államközi szerződéstervezetet, amely több évtizedes enyészet után, végre rendezheti a főváros közepén tájsebként éktelenkedő Rákosrendező pályaudvar környezetét – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Magyarország kormányának és az Egyesült Arab Emírségek kormányának megállapodása értelmében

végre rendbe hozható és teljesen felújítható a Budapest közepén található mintegy 130 hektáros terület, amelyen jelenleg 170 ezer köbméternyi szemét, veszélyes hulladék szennyezi a környezetet és veszélyezteti a környezetében lakók egészségét.

A szerződésben vállalt, ötmilliárd eurós fejlesztésnek köszönhetően egy

új városközpont jöhet létre lakóingatlanokkal, bevásárlóközpontokkal, közösségi terekkel és közparkokkal.

A kormány a nemzetgazdasági szempontból időszerű, ezért kiemelt, csaknem kétezermilliárd forintos fejlesztést, a jogszabályi és adózási környezet alakításával segíti.

Amennyiben az Országgyűlés is támogatja majd a megállapodást, úgy az garanciája lesz annak, hogy a rákosrendezői rozsdaövezetben tervezett, világszínvonalú ingatlanfejlesztés az európai és a magyar törvényeknek megfelelően, a nemzeti érdekekkel összhangban és Budapest, illetve a budapestiek javára valósuljon meg – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.