Az argentin botránykapus két sárga lapot kapott, mégsem állították ki + videó

Csütörtök késő este kialakult az Európa-konferencialiga elődöntőinek párosítása. A Ferencváros két korábbi idénybeli ellenfele, a Fiorentina és az Olimpiakosz is bejutott a legjobb négy közé, utóbbi tizenegyespárbaj után. Szintén szétlövés végén ünnepelhetett az Aston Villa, a világbajnoki döntőben is parádézó Emiliano Martínez újra a franciák, pontosabban a Lille ellen lett hős. Emiliano Martínez a rendes játékidőben, majd a tizenegyespárbaj alatt is sárga lapot kapott, mégis a pályán maradhatott.

2024. 04. 19. 7:32
Emiliano Martínez Aston Villa Európa-konferencialia Lille sárga lap tizenegyesek
Emiliano Martínez újra felbosszantotta a franciákat Fotó: X/Emi Martínez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emiliano Martínez nem a francia futballdrukkerek kedvence. Az argentin kapus a 2022-es világbajnoki döntőben szerzett magának világhírnevet, amikor előbb a hosszabbítás végén óriási bravúrral megakadályozta Franciaország győzelmét, majd a tizenegyespárbajban két francia lövőt is megzavart. Emiliano Martínez ezek után az ünneplésnél sem fogta vissza magát, így amikor csütörtökön az Aston Villa kapusaként Franciaországban, Lille-ben lépett pályára az Európa-konferencialigában, tűrnie kellett a helyi szurkolók szidalmait.

Villeneuve d'Ascq, 2024. április 18.
Matty Cash, az Aston Villa játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Konferencia-liga negyeddöntõjének Lille - Aston Villa visszavágó mérkõzésén a Pierre Mauroy stadionban az észak-franciaországi Villeneuve d'Ascqban 2024. április 18-án.
Emiliano Martínez argentin kapus
Matty Cash volt Emiliano Martínez mellett az Aston Villa másik hőse a Lille ellen. Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

– A meccs előtt arról kérdeztetek, hogy Martínez milyen fogadtatásra számíthat Franciaországban. Azt hiszem, láthattátok – mondta a találkozó után Unai Emery, az Aston Villa vezetőedzője. – Nagyon tapasztalt játékos, próbálta kordában tartani az érzelmeit, pedig a szurkolók folyamatosan provokálták.

 

Miért maradhatott Martínez a pályán a második sárga lap után?

Martíneznek és az Aston Villának eleinte nagyobb baja is volt a szurkolói szidalmaknál. A 2-1-re elveszített birminghami meccs után a Lille gyorsan, már a 15. percben ledolgozta hátrányát, Yusuf Yazici nagyszerű lövésével.

Martínez az összesített 2-2-es állás ellenére az első félidőben időhúzás miatt sárga lapot kapott.

A második félidőben Benjamin Andre góljával már a Lille állt továbbjutásra, az Aston Villa sérülés után visszatérő játékosa, Matty Cash a 87. percben mentette hosszabbításra a találkozót, miután Chevalier kapus kiejtett egy beadást.

A hazai hálóőr a hosszabbításban óriási bravúrokkal javított, így tartotta meccsben a Lille-t a tizenegyesekig, és a szétlövésben is volt egy hárítása.

Azonban Martínez sem tétlenkedett, rögtön az első Lille-rúgó, Bentaleb lövését kivédte, a hazai játékos dühében majdnem Martínezbe bombázta a kipattanót. Martínez csitította az őt fütyülő szurkolókat, s végül a mutogatásért kapott még egy sárga lapot.

Az Aston Villánál megijedtek, hogy mi lesz a tizenegyespárbaj hátralévő részére, ám Martínez nem kapott piros lapot. A tizenegyespárbaj előtt ugyanis a meccsen kapott sárgákat eltörlik.

Martínez így az utolsó sorozatban is a kapuban állt, és kivédte a meccs egyik gólszerzője, Andre lövését, ami után örömtáncba kezdhetett. Az argentin kapus szerint egyébként egyik sárga lapja sem volt jogos.

– Csak azért kaptam sárgát, mert elterjedt rólam, hogy húzom az időt, a másik kapus ugyanazt csinálta, mint én. Harminc perc után kaptam a sárga lapot, hátrányban voltunk, nem tudom, mit akart a bíró. Aztán nem volt labda a tizenegyesponton, ezért kértem egyet a labdaszedőtől, erre is sárga lapot kaptam. Nem értem a szabályokat – mondta Emiliano Martínez.

Az Aston Villa egyetlen angol csapatként jutott ebben az idényben nemzetközi kupa elődöntőjébe, ugyanis sem a Bajnokok Ligája, sem az Európa-liga legjobb négy együttese közé nem került be Premier League-klub.

 

A Ferencváros ellenfelei vívhatják a döntőt

Az Aston Villa ellenfele a döntőbe jutásért a görög Olimpiakosz lesz, amely korábban a Ferencvárost is búcsúztatta. A görögök szintén tizenegyesekkel jutottak tovább, a Fenerbahce ellen, s az Olimpiakosznak extra motivációt jelenthet, hogy az Ekl-döntőt május 29-én Athénban rendezik.

Bejutott a legjobb négy közé a Ferencváros másik korábbi ellenfele, a csoportkör alatt Magyarországon járt Fiorentina is, amely két 0-0-s rendes játékidő után a hosszabbításban törte meg az addigra már emberhátrányban játszó Viktoria Plzent. Az olaszok következő ellenfele a belga Club Brugge lesz.

Európa-konferencialiga, negyeddöntők, visszavágók

PAOK (görög)–Club Brugge (belga) 0-2 (0-2)
továbbjutott a Club Brugge, 3-0-s összesítéssel

Fenerbahce (török)–Olimpiakosz (görög) 1-0 (1-0, 1-0, 1-0) – 11-esekkel 2-3
továbbjutott az Olimpiakosz 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel

Fiorentina (olasz)–Viktoria Plzen (cseh) 2-0 (0-0, 0-0, 2-0) – hosszabbítás után
továbbjutott a Fiorentina, 2-0-s összesítéssel

Lille (francia)–Aston Villa (angol) 2-1 (1-0, 2-1, 2-1) – 11-esekkel 3-4
továbbjutott az Aston Villa, 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel

Az elődöntők párosítása

Aston Villa–Olimpiakosz
Fiorentina–Club Brugge

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.