Tavalyi vesztőhelyén folytatná elképesztő veretlenségi sorozatát a német bajnokcsapat

Csütörtök este megkezdődnek az Európa-liga elődöntős párharcai is: a Liverpoolt kiejtő Atalanta a Marseille, a tavalyi döntős AS Roma pedig a Bayer Leverkusen együttesét fogadja. A Roma és a Leverkusen párviadala több szempontból is pikánsnak ígérkezik.

2024. 05. 02. 9:16
A Bayer Leverkusen szezonja eddig sikertörténet. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét elődöntőt közvetítik Magyarországon is: a Roma–Leverkusen összecsapást az M4 Sporton, míg az Atalanta–Marseille mérkőzést az RTL3 csatornáján láthatják a nézők.

Rómában tavaly elesett a Leverkusen

Azzal, hogy a Roma és a Leverkusen összekerült egymással, megismétlődik az egyik tavalyi elődöntő, egy évvel ezelőtt ugyanis ugyanez a két csapat került szembe egymással. Az akkor még José Mourinho által irányított olaszok 2023-ban 1-0-ra nyertek hazai pályán, majd 0-0-ra végeztek Németországban, így részt vehettek a budapesti döntőben, ahol büntetőrúgásokat követően a Sevilla nyerte meg a sorozatot.

Tavaly óta jó néhány körülmény megváltozott. A Roma felkészítéséért azóta a Mournho helyére januárban kinevezett Daniele De Rossi felel, míg a Bayer Leverkusen csúcsformának örvend. A német gárda mostanra – történetében először – megnyerte hazája bajnokságát, ráadásul ebben az idényben még nem kapott ki tétmérkőzésen, veretlenségi sorozata pedig immáron 46 meccsből áll!

ALONSO, Xabi
A német bajnoki címet már megnyerte a Bayer. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

Persze, a rómaiakat sem kell félteni, az elmúlt években igazi kupaspecialistává nőtték ki magukat. Az AS Roma 2022-ben megnyerte az Európa-konferencialigát, egy évvel ezelőtt pedig ezüstérmes lett az El-ben.

 

Szoboszlaiék után a Marseille

A másik elődöntős párharcban az Atalanta az Olympique Marseille-jel csap össze. Az olaszok a Szoboszlai Dominiket is soraiban tudó Liverpoolt ejtették ki a negyeddöntőben, emellett nemrég bejutottak az Olasz Kupa fináléjába is. Ezzel szemben a francia bajnokságban pillanatnyilag hetedik Marseille a legjobb nyolc között a Benficával vívott kiélezett csatát, végül büntetőpárbaj után jutott tovább. Csütörtökön a francia városban kezdődik meg a harc a fináléért.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.