Magyar világbajnoki arany a rúdsportban

MNO

2014. december 14., vasárnap 13:38, frissítve: hétfő 15:13

Az Európa-bajnoki aranyérem után a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin páros a világbajnoki elsőséget is hazahozta!

Szeptember végén rendezték Prágában a rúdsport-Európa-bajnokságot, és most, alig másfél hónappal később szombaton zajlott ugyanitt a világbajnokság is. És ha már világversenyek tekintetében kezdünk hozzászokni a cseh fővároshoz, akkor a rúdsport aranyérmeit sem lesz nehéz megjegyeznünk.

Három hét alatt Európa csúcsára
Szlávy Eszter és Engel-Tänczer Katalin párosának három hét alatt kellett összeraknia egy teljesen új koreográfiát a szeptemberi Európa-bajnokságra. A felkészülés parádésra sikeredett: elhozták az Európa-bajnoki aranyat.

Ugyanis a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin páros az Európa-bajnoki aranyérem után a világbajnoki elsőséget is hazahozta. Gyakorlatuk ugyanaz volt, mint szeptemberben, de most még tökéletesebb kivitelezéssel sikerült elhódítaniuk az aranyérmet.

A felnőttek mezőnyében kiemelkedő teljesítményt nyújtott egyéniben a szintén Európa-bajnok Bardóczy Ilka, aki a profi A kategóriában lett ezüstérmes, Bökfi Réka, aki a profi B kategóriában szintén ezüstérmet szerzett, és Kelemen Orsolya amatőr B kategóriában a bronzérmet hozhatta haza.

A juniorok között is magyar világbajnokokat avattak, Komenda Zsófia egyéni B kategóriában lett aranyérmes, míg Cselőtei Zsófia és Cselőtei Boglárka duó kategóriában győzött.

A magyar csapat így összesen hat éremmel zárta a prágai világversenyt.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.