Önzetlen slusszpoénnal folytatódott a diadalmas magyar sorozat

A magyar férfijégkorong-válogatott győzelemmel kezdte meg szereplését Bolzanóban, a divízió I/A világbajnokságon. A mieink vb-meccsen zsinórban hetedszerre győzték le Japánt, ezúttal 3-1-re. A végeredményt Galló önzetlen passzából Hári János állította be, mutatjuk, hogyan. A siker a folytatásban sokat érhet, hiszen ezt megelőzően a Koreai Köztársaság meglepetésre 4-2-re megverte a torna egyik favoritját, Szlovéniát. A magyar válogatott a hétfői szünnap után, kedden éppen Korea ellen folytatja a vb-t.

2024. 04. 28. 18:14
Magyarország, Japán, divízió I/A jégkorong-vb
Megszenvedett a magyar válogatott a Japán elleni 3-1-es győzelemért
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas meglepetéssel kezdődött Bolzanóban a világbajnokság, a torna első meccsén a Koreai Köztársaság megverte Szlovéniát. Ugyan a szlovének hamar, a 4. percben vezetést szereztek, de az ázsiaiak az első szünet előbb alig több mint egy perc alatt fordítottak. A szlovének ezután egyre nyomasztóbb fölénybe kerültek, de a szerencse elpártolt tőlük, Korea 4-2-re megnyerte a meccset.

Bálizs Bence, magyar jégkorong-válogatott, Japán, divízió I/A vb, Bolzano
Bálizs Bence jól állta a sarat a kapuban, ő lett a meccs embere. Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezután következett a Magyaroszág–Japán találkozó. Eseménydúsan kezdődött a meccs. Mihály Ákost már a 3. percben kiállították, ami után

a hoki történetének egyik legbravúrosabb emberhátrányos játékát produkálta a magyar válogatott. Úgy védekezte ki a két percet, hogy közben két japán játékost is kiállítottak.

Az lett volna a slusszpoén, ha még gólt is ütöttünk volna, ám ez Mihály kiállításának leteltével, öt a három ellen sem sikerült sajnos.

A 8. percben mégis megszereztük a vezetést. Szabó Bence bal oldali lövése kipattant, a vb-újonc Varga Balázs érkezett jókor, és a kapuba kotorta a korongot (1-0). Az első harmadban ezután is végig a magyar válogatott dominált.

 

Bálizs Bence csak a magyar passzt nem védhette

A folytatásban a japánok növelték az iramot, és átvették az irányítást, Bálizs Bence bravúrjainak köszönhetően mégis sikerült tartani az állást. Hiába, a jó kapusteljesítmény mindennek az alapja a jégkorongban.

Az utolsó húsz perc elején növelte az előnyét a magyar válogatott. Terbócs húzta laposan kapura a korongot, amely Nariszava lábai között csúszott a hálóba (2-0). Szerencsés gól, de ki bánja!

Egy perc múlva Sárpátki eldönthette volna a mérkőzést, már-már gólt kiáltottunk, ám Nariszava ekkor hatalmas bravúrral hárított. A kihagyott ziccer után megint meleg pillanatok következtek. A japánok még nagyobb iramra kapcsoltak, s Vargát, az első gól szerzőjét fölösleges szabálytalanság miatt kiállították. Az ázsiaiak mázlis találattal használták ki a lehetőséget. Nakadzsima pocsék lövése méterekkel kapu mellé szállt volna, ám a korong Nilsson korcsolyájáról védhetetlenül vágódott Bálizs kapujába (2-1).

 

Japán kapuslehozatal, önzetlen magyar gól

A hajrában a japánok lehozták Nariszavát, és ahogy az lenni szokott, ez inkább a másik csapatnak, ezúttal a magyar válogatottnak jelentett lehetőséget. Korongszerzés után Galló ugrott ki, mégsem passzolt a kapuba, hanem önzetlenül leadta a pakkot Hárinak, így az ő góljával alakult ki a 3-1-es magyar győzelem.

Szívet melengető találat volt.

Noha a magyar válogatott februárban hazai pályán az olimpiai selejtezőtornán 2-1-re kikapott Japántól, világbajnokságon nem szakadt meg a sorozat, zsinórban hetedszerre is a mieink nyertek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.