A német belügyminiszter is kiakadt, hogy iszlamisták vonultak az utcára Hamburgban + videó

Itt a német Willkommen eredménye. Iszlamisták tüntettek a nagyvárosban, kalifátust követelve.

2024. 04. 28. 21:57
Nancy Faeser Meets The Mayors Of Hamburg, Antwerp And Rotterdam
Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter találkozik Hamburg polgármesterével. (Fotó: Marten Ronneburg / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő felvételek érkeztek Hamburgból. A német sajtó beszámolója szerint több mint ezer ember követte az iszlamisták demonstrációra szólító felhívását. (A Muslim Interaktiv csoport hívta össze a felvonulást.) A résztvevők egyértelműen kinyilvánították, hogy elutasítják Németországot. Iszlamofóbiával vádolták meg a politikát és médiát.

Néhány résztvevő olyan szlogenekkel ellátott táblákat vitt a tüntetésre, mint: „A kalifátus a megoldás.” A tüntetésen többen azt skandálták, hogy „Allahu Akbar!”. Ezzel válaszoltak a színpadon felszólalók szavaira. 

A csoport vezetője Joe Adade Boateng, aki Raheem Boatengnek hívja magát. A 25 éves férfi tanárnak tanul a Hamburgi Egyetemen, de az Instagramon és a TikTokon egyfajta iszlamista influenszer.

Boateng és a Muslim Interaktiv kifejezetten a németországi fiatal muszlimokat célozza meg, és olyan mindennapi problémákkal foglalkozik, mint például a diszkrimináció. 

A közösségi oldalakon is több videó látható a tüntetésről és az iszlamisták németországi akciójáról. A gyűlést komoly rendőri jelenlét mellett bonyolították le, a hatóságok szerint nem történt incidens. 

A demonstráció után Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter az állam kemény beavatkozására szólított fel, és méltatta a hamburgi rendőrség munkáját. 

Nehéz elviselni egy ilyen iszlamista demonstrációt az utcáinkon

 – mondta Faeser. A Muslim Interaktivot a Németországban 2003 óta betiltott egyik iszlamista mozgalom utódszervezetének tartják, többek között azért, mert elutasítja a demokratikus államrendszereket és kalifátust akar létrehozni – írja a ZDF német közszolgálati televízió internetes oldala.

 

Borítókép: Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter találkozik Hamburg polgármesterével (Fotó: NurPhoto/AFP/Marten Ronneburg)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.