2018. május 9.,
szerda, Gergely napja

°

Étel és ital

Étel és ital

Karácsony Zita

Az igazi sváb hurka nyomában

A tavasz beköszöntével nem ér véget a szezon. Zsemléset vagy rizseset? Boltból vagy piacról?

Lukács Csaba

Az olaszok simán autóznak másfél órát egy jó ebédért

Csapody Balázs, a Kistücsök tulajdonosa a külföldiek Balatonra csábításáról, Erdély ízeiről és a Pannon Gasztronómiai Akadémiáról.

MN

Mérgező zöldségek után kutat a Nébih

Magyarországról származó gyorsfagyasztott zöldségtételekben is kimutatták a lisztéria baktériumát.

Sashegyi Zsófia

Teszteltük: itt ne vegyen fánkot, ha jót akar magának

Elhatároztuk, hogy felkutatjuk a főváros legjobb kézzel készített szalagos fánkját.

MN

Öt év után bezár a volt Michelin-csillagos Tanti étterem

Április 1-től már nem nyitnak ki.

MTI

Michelin-csillagos éttermek séfjei tartottak mesterkurzust Budapesten

A Michelin-kalauz friss európai listájának bemutatása a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseménye.

MTI

Kulináris csapás Franciaországra: több hamburger fogy, mint sonkás bagett

Tavaly csaknem 14-szer több hamburgert fogyasztottak el Franciaországban, mint tíz évvel ezelőtt.

MN

Francia menüsorok lesznek szerdán magyar éttermekben

Világszerte több mint háromezer vendéglátóhely kínál francia menüt, amelyhez idén huszonöt magyar étterem csatlakozik.

MTI

A tokaji aszú a világ negyedik legjobb édes bora

Sikerrel szerepelt a tokaji aszú a Best Wine of the World versenyen.

Molnár B. Tamás, Bittera Dóra

A jól végzett munka íze

A 91 évesen elhunyt Paul Bocuse nevét borok, lekvárok, halvágó kések viselik, de egy korszakot is jelöl.

Lukács Csaba

A malac fejét gyorsan vágjuk le!

Bittera Dóra és Molnár B. Tamás a rommá spékelt pulykáról és a túl rövid ideig seprőn hagyott pezsgőről. Interjú.

Sashegyi Zsófia

A nagy bejgliteszt: turpisságok a márványos felszín alatt

Karácsonyi vakteszt Gianni Annonival. A tanulság röviden: ha külföldivel kívánjuk megszerettetni a süteményt, inkább házival kínáljuk.