Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A választás tétje, hogy életünket háborúban vagy békében kell leélnünk

A kormány számít a békepárti emberek támogatására.

Forrás: MTI2024. 05. 10. 22:38
Lakitelek, 2024. május 4.
Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelõs miniszterelnöki biztos beszédet mond a Magyar Tûzoltó Szövetség országos tûzoltónapjának megnyitóján a lakitelki Hungarikum Ligetben 2024. május 4-én, a tûzoltók védõszentje, Szent Flórián napján.
MTI/Ujvári Sándor
Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország nem küldhet olyan embereket az Európai Parlamentbe (EP), akik háborúpártiak és a magyarországi dollárbaloldal képviselői, ezért nem hibázhatunk június 9-én – jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója a Hajdú-Bihar vármegyei Nyíradonyban.

Fotó: Frederic Sierakowski

Nyitrai Zsolt egy helyi választási fórumot megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ebben a helyzetben nagyon nagy jelentősége és fontossága van egy erős kampánynak, amelyben a kormánypártok számítanak a választók támogatására és véleményére.

– A tét óriási, június 9-én Magyarország és Európa jövője a tét, az, hogy életünket háborúban vagy békében kell leélnünk – fogalmazott a miniszterelnöki főtanácsadó. Megjegyezte: a háborúpárti erők ellen nagyon sok „találkozásra, beszélgetésre és kézfogásra” van szükség, ennek a munkának a célja pedig az, hogy kijavítsák a brüsszeli bürokraták által a háború, a migráció és a gender témáiban, valamint a koronavírus kezelésében elkövetett hibákat.

Nyitrai Zsolt közölte: a Fidesz–KDNP nagyon komoly képviselőjelölti listát állított fel az EP-választásokra, ezen szinte mindegyik társadalmi csoport képviselteti magát.

A kormánypártok minden idők legkomolyabb EP-választási kampányát indították el, több mint 1200 helyen alakítottak ki standokat az országban, több száz választási lakossági fórumot rendeznek, a felkészülési munkát pedig több mint ötvenezer önkéntes segíti

– összegzett a főtanácsadó.

Tasó László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangoztatta, hogy az Európai Unió ma egészen másról szól, mint Magyarország 2004-es csatlakozásakor, az eredeti értékei, az egykor a háborút ellenző világos és egyértelmű értékszövetség mára teljesen megváltozott.

– Abban vagyunk érdekeltek, hogy rávilágítsuk Európa népeinek figyelmét arra, hogy rossz pályán van az Európai Unió, rossz pályán megyünk, rossz pályán futunk, és rossz szándékú emberek vezérlik ezt a futamot – mondta a képviselő, hozzátéve: ha e téren nem lesz változás, akkor a kontinens komoly veszélybe kerülhet.

Nagy változásra lenne szükség Brüsszelben, a békepárti oldalnak „erőre kell kapnia”, az illegális migrációt kezelni kell, valamint lépéseket szükséges tenni a genderőrület megfékezésére

 – ismertette a célokat Tasó László.

Borítókép: Nyitrai Zsolt (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.