Már megint lesz valami a Déli pályaudvar és Kelenföld között

Április közepéig korlátozzák a vasúti forgalmat a két vasútállomás között.

Forrás: MTI2024. 03. 28. 21:47
A drónnal készült felvételen a Déli pályaudvar tárolóvágányai 2024. január 16-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 2-tól 14-ig karbantartást végeznek Budapesten, a Nagyszőlős utca feletti vasúti hídon, ezért korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között a vonatforgalmat – közölte a Mávinform ma a vasúttársaság honlapján.

A Déli pályaudvar rendező és műszaki tere a Győri út és a Mészáros utca közötti pályaszakaszon, a főváros I. kerületében. (Fotó: MTVA/Róka László)

Azt írták: a változás érinti a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Székesfehérvár-Szombathely, a Székesfehérvár-Tapolca és a Budapest-Pusztaszabolcs vonal elővárosi és távolsági forgalmát is.

Sok járat fővárosi végállomása módosul, Kelenföldre, vagy a Déli pályaudvar helyett a Keleti pályaudvarra kerül át.

Korábban a március 16-tól 28-ig terjedő időszakra jelentették be a Nagyszőlős utca feletti vasúti híd karbantartása miatt a korlátozást.

 

Figyelem, így változik a közösségi közlekedés menetrendje a húsvéti hosszú hétvégén

Érdemes megtervezni még időben a húsvéti utazást – közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel a közlekedési változásokról beszámolva. Jelezték, hogy ha szükséges, több kocsival indítják az intercity vonatokat.

A MÁV Zrt. közleménye szerint

március 28-án a pénteki napra, 29-én a szombati, 30-án és 31-én az ünnepnapi, április 1-jén a vasárnapi, 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését – tették hozzá.

Közölték azt is, hogy

az utasforgalom szempontjából frekventált napokon, a kihasználtabb reggeli és délutáni intercityvonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek.

A Volánbusz járatai nagypénteken munkaszüneti, szombaton szabadnapi, húsvétvasárnap munkaszüneti, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak. Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben.

A közlemény szerint nagypénteken és húsvéthétfőn változik a HÉV közlekedése, valamennyi vonalon a munkaszüneti napokon érvényes menetrend lesz érvényben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.