Az emberi aljasság határtalan: ultrahangos riasztóval tartotta távol fészküktől a gólyákat egy ingatlantulajdonos

A madarak fészkelését és pihenését egy riasztó zavarta, de szerencsére már visszatért a béke a gólyafészekbe.

2024. 03. 28. 8:52
gólya, gólyák
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik geleji lakóháznál egy mozgásérzékelővel ellátott ultrahangos riasztó akadályozta meg az ott élő gólyapár visszatérését a fészekbe – írta a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál. A lap szerint az emberi hallás tartománya nem érzékeli az ultrahangot, az állatokra viszont ez riasztóan hat. 

A környéken lévő összes gólyafészek foglalt volt, ezért a madarak a közelben nem tudtak megpihenni a riasztás miatt. A történet pikantériája, hogy a gólyafészek melletti ingatlan tulajdonosa nem lakik a házban, mégis felszerelte a gólyákat elűző berendezést. 

Az ügy óriási felháborodást keltett a gelejiek körében és az önkormányzatnál is. Hamarosan lépéseket tettek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálata és a mezőcsáti rendőrőrs munkatársai. 

A hatóságoknak és a Mályi Madármentő Állomásnak köszönhetően az ingatlan tulajdonosa leszerelte a riasztóberendezést, így már nyugodtan megpihenhetnek a fészekben a gólyák a hosszú repülés után.

– Az ingatlan tulajdonosa ellen közigazgatási eljárás indult és bírságot szabtak ki rá – tudta meg a Boon.hu.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.