Gulácsi káprázatos védései, ezért került be a forduló válogatottjába + videó

Remekül alakult a Bundesliga hét végi, 31. fordulója az RB Leipzig számára, a lipcseieknél 300. meccsét játszó Gulácsi Péter számára pedig különösen, hiszen a Kicker sportlapnál bekerült a forduló válogatottjába.

2024. 04. 29. 9:34
Gulácsi Péter egyik nagy védése
Gulácsi Péter egyik nagy védése Forrás: X/RB Leipzig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton és is végig pályán volt az RB Leipzig csapatában, amely ugyan a 20. percben hátrányba került a Borussia Dortmund elleni hazai rangadón, végül nagyon simán, 4-1-re diadalmaskodott, így öt pontra növelte az előnyét riválisával szemben a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen. S bár a Dortmund csak az ötödik helyen áll a tabellán, a BL-ben most ott van az elődöntőben, szerdán fogadja a Paris Saint-Germain csapatát.

Gulácsi Péter nagy kedvenc Lipcsében. Forrás: RB Leipzig

Az RB Leipzig számára jó hír volt, hogy a Stuttgart csak egy pontot szerzett azután, hogy a 95. percig 2-1-re vezetett az éllovas, veretlen Bayer Leverkusen otthonában. A 2-2-es végeredmény azt jelenti, hogy a harmadik helyen álló Stuttgart 64 ponttal rendelkezik, a lipcseieknek 62 pontjuk van, s három fordulóval a vége előtt még bízhatnak abban, hogy felkerülnek a dobogóra. Gulácsiék remek formában vannak, a legutóbbi négy meccsüket megnyerték, ezt egyetlen másik csapat sem mondhatja el.

Gulácsi Péter amúgy a Dortmund elleni találkozón a 4-1-es győzelem ellenére nem volt munka nélkül, s kiválóan végezte a dolgát, amit tükröz, hogy a Kicker sportlapnál bekerült a forduló válogatottjába. Ahogy a találkozó után Gulácsi fogalmazott: ez egy tökéletes nap volt, rendkívül fontos meccset nyertek meg. De az ünneplés helyett már az foglalkoztatta, hogy ezen a héten pénteken a Hoffenheim otthonában is jól kell teljesíteniük.

Forrás: Kicker

 

Gulácsi Péter beírta magát az RB Leipzig történelmébe

Ami a bevezetőben említett jubileumát illeti, Gulácsi szombaton a 300. mérkőzését játszotta az RB Leipzigben. A klub honlapja megemlíti, hogy a debütálása nem jól sült el, mert 2015 októberében a Német Kupa második fordulójában 3-0-ra kikaptak az SpVgg Unterhachingtól, és kiestek. Ám az RB Leipzig akkor még a másodosztályban szerepelt. S hogy nagy csaptattá nőtte ki magát, abban honfitársunknak is hatalmas szerepe van. Többek között abban, hogy a csapat 2022-ben  megnyerte a Német Kupát, a BL-ben 2020-ban az elődöntőig jutott, a Bundesligában pedig egyszer ezüst-, kétszer bronzérmes lett.

Az Instagram-oldalán megemlékezett a jubileumáról, hangsúlyozva, hogy ez nagy büszkeséggel tölti el.

 

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.