Rossz helyen kopogtat Tusk – csak Lengyelországot gyengíti a támadása

Donald Trump is méltatta a CPAC Hungaryt, amit a lengyel miniszterelnök minősíthetetlen stílusban támadott – hívta fel rá a figyelmet a lengyel köztársasági elnök kabinetvezetője.

2024. 04. 28. 20:56
Strategic Agenda Meeting In Warsaw
Donald Tusk lengyel miniszterelnök a Stratégiai Agenda ülésén Varsóban, 2024. április 11-én.
Fotó: Jakub Porzycki Forrás: NurPhoto/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Tusk miniszterelnök folyamatos támadásai az amerikai republikánusok ellen gyengítik Lengyelország biztonságát – jelentette ki a lengyel köztársasági elnök kabinetvezetője a közösségi oldalán. Marcin Mastalerek arra reagált, hogy a lengyel miniszterelnök a minap minősíthetetlen stílusban kezdte támadni Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnököt és a CPAC Hungary konferenciát. 

Az X-en közzétett bejegyzésében ugyanis úgy fogalmazott a jelenlegi lengyel kormányfő, hogy miközben több tucatnyi bombatalálat éri Ukrajna Lengyelországhoz közel eső területeit, addig Morawiecki Budapesten közös Európa-ellenes stratégiát állít fel a Putyin-párti szélsőjobboldali politikusokkal.

Tíz nappal ezelőtt New Yorkban beszéltem Donald Trump elnökkel arról a konferenciáról, amelyet Donald Tusk támad. Trump elnök szerint ez egy nagyszerű kezdeményezés, és támogatja. Ezért nyitották meg a konferenciát az ő videójával 

– írta bejegyzésében Marcin Mastalerek, és felhívva rá a figyelmet, hogy

Donald Trump nemcsak, hogy videóüzenetet küldött a CPAC Hungaryre, hanem azt tárgyalópartnereinek is méltatta. 

Mastalerek – aki maga is felszólalt a CPAC Hungaryn Budapesten – kiemelte, hogy a CPAC a legnagyobb republikánus konferencia, amelynek európai kiadását Budapesten tartották, Tusk támadása ezért a republikánusok elleni támadás, ami egyáltalán nem tesz jót Lengyelországnak. 

 

Borítókép: Donald Tusk lengyel miniszterelnök (Fotó: NurPhoto/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.