Karácsonyék a gazdagok pártjára álltak

Csaknem négyszáznegyvenezer autót tiltana ki Budapestről a balliberális városvezetés.

2024. 05. 12. 11:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsonyék a gazdagok pártjára álltak. Újabban a tíz évnél régebbi autók kitiltásával fenyegetőznek – hívta fel a figyelmet új videójában Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Mint a Magyar Nemzet már beszámolt róla, a Karácsony Gergely által a Budapesti Klímaügynökség élére kinevezett Ámon Ada egy podcastban azt fejtegette: azon dolgoznak, miként lehetne kitiltani a fővárosból a szerinte túl öreg gépkocsikat.

Csaknem négyszáznegyvenezer tíz évnél idősebb autó közlekedik jelenleg Budapesten, ez a fővárosi forgalomban lévők közel kétharmada. Karácsonyék tervét az Autós Nagykoalíció elnöke is értelmetlennek nevezte.

Szentkirályi Alexandra szerint

Karácsonyékat és Gyurcsányékat nem érdekli, hogy mi lesz az emberekkel egy ilyen döntés után.

– El lehet innen menni, értjük. Aki meg nem megy el, azt kitiltják. Szerintem meg itt az ideje, hogy ők menjenek el, takarítsuk ki őket a városházáról – jelentette ki a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.