Egyre több jobbikos legyeskedik Magyar Péter körül

Többen a közösségi oldalakon támogatják a baloldal új emberét.

2024. 04. 29. 7:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több jobbikos legyeskedik Magyar Péter körül, a nemzeti radikálisból néppárttá lett, 2019 óta a baloldallal együttműködő, most épp konzervatív párt számos tagja adta jelét annak, hogy támogatja Magyart. A Mandiner összeállításából kiderül, 

Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere például büszkén számolt be róla, hogy Magyar Péter a  március 15-i tüntetés után aláírta a Jobbik által kezdeményezett, „Stop 5000” nevet viselő, kamarai hozzájárulás eltörlését célzó petíciót. 

Minderről egyébként Beleznay maga is közzétett egy posztot. A portál hozzáteszi, Beleznay rendszerint lájkolja Magyar Péter posztjait, aki pedig engedi, hogy a rendezvényén a jobbikosok aláírásokat gyűjtsenek.

Felidézik azt is, hogy 

Sas Zoltán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke már színre lépésének kezdetén találkozott Magyar Péterrel, 

hogy Magyar állításainak esetleges nemzetbiztonsági kockázatairól tárgyaljanak.

A portál megemlíti Szarka Barbarát is, aki korábban még Jakab Péter bukott Jobbik-elnök mellett korteskedett, 2021-ben pedig a baloldali előválasztáson is indult Jobbik-jelöltként, most pedig megosztotta a Tisza Párt programjának egy részletét, kommentelt Magyar Péter egyik bejegyzése alá, amely az Iránytű Intézet legutóbbi közvélemény-kutatását tartalmazta, és gratulált a Tisza Párt EP-képviselőjelöltjeihez. 

Az már korábban kiderült, hogy 

a Jobbikhoz köthető Iránytű Intézet legutóbb megjelent kutatását Magyar Péter már azelőtt ismertette, 

hogy az nyilvánossá vált volna, tehát a baloldal kutatóitól idő előtt eljutottak hozzá az adatok. 


Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.