Még Tuchel is Kim Min Dzsét, a Bayern kétgólos bűnbakját ekézi

Szokatlan, amikor egy edző nyíltan bírálja a saját játékosát. Thomas Tuchel így tett a 2-2-re végződött Bayern München–Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonása után, kiemelve Kim Min Dzse hibáit. Tuchel szerint a madridiak mindkét góljáért a koreai középhátvéd a felelős.

2024. 05. 01. 8:18
Kim Min Dzse
Kim Min Dzse, a mohó bűnbak, ahogy Thomas Tuchel jellemezte a Bayern koreai középhátvédjét Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egy dolog, hogy az internet népe ízekre szedi Kim Min Dzsét, a Bayern München koreai középhátvédjét, aki a madridiak mindkét gólja előtt hibázott. Még azt is felróják Kimnek, hogy a találkozó előtt szívélyesen üdvözölte Arda Gülert, a Real Madrid ifjú török játékosát, akivel anno a Fenerbahcéban futballozott együtt.

Az viszont már szokatlan, hogy egy edző nyíltan bírálja a saját játékosát. Márpedig Thomas Tuchel ezt teszi. – Min Dzsének nem lett volna szabad ilyen agresszívan kilépnie középső védőként, mielőtt megjátszották a labdát – idézi az Origó Tuchelt az első gólról a Bild nyomán, amikor Vinícius megugrott Kroos gyönyörű passzával. – Túl mohó volt, mert nem lehetett tudni, hogy mi következik, és a passz után már nem lehetett ezen segíteni.

Íme, Vinícius első gólja:

Tuchel szerint Kim Min Dzse a második gól előtt is mohó volt, amikor Rodrygót buktatta, amiért büntetőt kapott a Real, és egyenlített.

– Akkor is túl mohó volt, ő volt kedvezőbb helyzetben, majd hagyta magáról lefordulni Rodrygót. Utána pedig hiába segítette volna ki őt Eric Dier, szabálytalankodott – mondta ki a lényeget Tuchel.

Ennek ellenére Tuchel szerint még semmi sem dőlt el, ötven-ötven százalékban osztotta meg a továbbjutási esélyeket a visszavágóra

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzések:

Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) 2-2 (0-1), gólszerzők: Sané (53.), Kane (57., 11-esből), illetve Vinícius (24., 83., a második 11-esből)

Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia) szerda 21.00 (tv: M4 Sport)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.