Marco Rossi aggódott miatta, a válogatott alapembere fontos döntésre jutott

Meghosszabbította a szerződését Schäfer András a német élvonalban szereplő Union Berlinnel. Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatottjának alapembere jelenleg a kiesés ellen harcol csapatával a Bundesligában. Nemrég Rossi még arról beszélt, hogy aggódik Schäfer miatt.

2024. 05. 01. 9:52
SCHÄFER András
Schäfer András a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. A magyar válogatott 1-0-ra győzött. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Union Berlin a hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbította szerződését. A klub arról nem tett említést, hogy az új megállapodás meddig érvényes, de mivel még a korábbi szerződése sem járt volna le, ez egy fontos gesztus a magyar válogatott középpályása felé, amivel az Union kifejezte, hogy elégedett a teljesítményével és számol vele.

SCHÄFER András; CHOUPO-MOTING, Eric
Schäfer András itt a Bayern München ellen futballozik az Union Berlin színeiben. Fotó: MTI/AP/Ebrahim Noruzi

Schäfer 2022 januárjában igazolt Dunaszerdahelyről a Bundesliga-együtteshez egymillió eurós vételárért, és amikor egészséges volt, általában rendszeres játéklehetőséghez jutott. Ugyanakkor a 25 éves középpályás több komolyabb sérüléssel is bajlódott, mióta Németországba került, emiatt magyar válogatottjába is több mint egyéves kihagyás után térhetett csak vissza a márciusi meccseken.

– Nagyon aggódtam, mert azt láttam, hogy András szomorú volt, pedig olyan fiatalembert ismertem meg benne, aki mindennek megtalálja a pozitív oldalát, és aggasztott, hogy ez megváltozott – mondta el akkor lapunk kérdésére Rossi Schäferről.

Az Union Berlin klubigazgatója dicsérte Schäfer Andrást

A tavaly ősz végi visszatérése óta a középpályás újra rendszeresen játszik az Unionban, ebben az idényben 17 Bundesliga-meccsen egy-egy gólja és gólpassza van. A berliniek nincsenek könnyű helyzetben, három fordulóval az idény vége előtt a 14. helyen állnak, és mindössze két pont az előnyük az osztályozós helyen szerénykedő Mainz előtt.

– Az Union egy kivételes klub, amely támogatott, különösen a nehéz időszakomban. Örülök, hogy visszatérhettem a pályára – idézte a klubhonlap Schäfert, aki bizakodóan tekintett a jövőbe is.

– András személyében egy olyan fiatal játékosunk van, aki kiválóan fejlődött, és még mindig nagy potenciál van benne. A mostani idény is megmutatta, milyen fontos tagja a csapatnak – emelte ki Oliver Ruhnert, az Union klubigazgatója.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.